Gündem Finlandiya heyeti Ankara’ya geliyor

Finlandiya heyeti Ankara’ya geliyor

23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik talebi için Türkiye’nin güvenlik taleplerine istinaden kurulan Daimi Ortak Mekanizma çerçevesinde, 5 Ekim’de İsveç Adalet Bakanlığı heyeti ile yapılan görüşmenin ardından 25 Ekim’de de Finlandiya heyeti Ankara’da olacak.

Finlandiya heyeti Ankara’ya geliyor

ANKARA Milliyet - Heyetle yapılacak görüşmelerde Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlığındaki Türk tarafı, FETÖ ve PKK mensubu teröristlerin Türkiye’ye iadesi talebini yineleyerek, bu konuda gerekli adımların süratle atılmasını isteyecek. Görüşmede ayrıca, teröristlerin eylemleri delilleriyle anlatılacak.

Haberin Devamı

İsveç Başbakanı randevu istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Azerbaycan ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin soruları üzerine İsveç’in yeni başbakanının kendisinde randevu talebinde bulunduğunu belirterek, “Arkadaşlarımıza ‘randevu verin, gelsin’ dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez” demişti.