Gündem GBT sabıka kaydı ile adli sicil kaydınıza intetrnetten ulaşabilirsiniz!

GBT sabıka kaydı ile adli sicil kaydınıza intetrnetten ulaşabilirsiniz!

06.12.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

Vatandaşların uzun süredir beklediği GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi artık internete geldi. İnternet üzerinde vatandaşlar, online GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi 7 gün 24 saat sabıka kaydı belgesinin alımına imkan veriyor.

GBT sabıka kaydı ile adli sicil kaydınıza intetrnetten ulaşabilirsiniz

Türkiye’de internet hizmetleri son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bireysel yaşamın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan internet teknolojileri kamu alanında da aktif şekilde kullanılıyor. Bu durumda da vatandaşların son derece pratik bir şekilde kamu işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Adalet Bakanlığı tarafından vatandaşların çok uzun yıllardır beklemekte olduğu sabıka kaydı sorgulama hizmeti dijital platform üzerinde hizmete açıldı. Vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde yaşamının her alanında gerçekleştirmekte olduğu işlemlerini internet üzerinden son derece pratik bir şekilde kamu işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde Adalet Bakanlığı tarafından hizmete açılmış olan online sabıka kaydı sorgulama uygulaması ile birlikte vatandaşların sadece dakikalar içerisinde sabıka kaydı belgesini alabilme kolaylığından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yaşamlarının her alanında gereksinim duyabildiği ve oldukça yoğun şekilde gerçekleştirdiği işlemleri konusunda gerekli olan sabıka kaydı belgesini internet üzerinden bu şekilde hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi hem vatandaşlar hem de Adalet Bakanlığı tarafından çok önemli hizmet kolaylıklarının oluşturulabilmesine olanak sağlıyor.

Özellikle de 21.yüzyıl Türkiye’sinde sadece bir gün içerisinde yurt genelindeki Adalet Bakanlığı bünyesinde ilgi kurumlara vatandaşlar tarafından sabıka kaydı belgesi alımlarını gerçekleştirmek üzere on binlerce başvuru yapmak durumunda oluyordu. Bu durumda vatandaşların sabıka kaydı belgesini almak üzere gittiği Adalet Bakanlığı’nın ilgili merkez ve ilçe kurumlarındaki çok yoğun bir kalabalık ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor ki bu durum hem vatandaşların başta sabıka kaydı sorgulama işlemi olmak üzere tüm diğer adli işlemlerini daha zorlu bir şekilde gerçekleştirmek durumunda kalmasına ve Adalet Bakanlığı bünyesinde de ciddi bir iş yükünün meydana gelmesine neden oluyor. Bu yüzden Adalet Bakanlığı tarafından online GBT sorgulama uygulaması hizmeti internet ortamı üzerinde hizmete açıldı.

İnternet üzerinde yer alan online GBT sorgulama işlemi sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Vatandaşların sabıka kaydı belgesini kolay ve pratik bir şekilde alabilmesini sağlayan online sabıka kaydı belgesinin internet üzerinde e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmesi için vatandaşların e-Devlet kimlik doğrulaması işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılan online hizmet uygulamalarının kullanılabilmesi gerçekleştirilebilmesi için vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet Kapısı üzerinde kendisine sunulan kimlik doğrulama işlem seçeneklerinden herhangi birisini kullanabiliyor. Bu çerçevede e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanabilme şansına sahip olabiliyor.