Gündem Gökhan Kırdar kimdir?

Gökhan Kırdar kimdir?

22.05.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:

Birçok dizi ve film için besteleri bulunan müzik sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Gökhan Kırdar son günlerde hayat hikâyesi merak edilen isimlerden oldu. Şimdi Gökhan Kırdar'ın merak edilen hayat hikâyesinde neler olduğuna, başarılarına ve ne zaman nerede doğduğu hakkındaki bilgilere bakalım.

Gökhan Kırdar kimdir

Gökhan Kırdar kimdir?

Haberin Devamı

Hem Türk müzik sektöründe hem de ulusal alanda tanınan usta müzisyen Gökhan Kırdar 2 Haziran 1970 yılında Aydın şehrinde dünyaya gelmiştir. Babası İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünden mezun resim sanatçısı olan Nevzat Kırdar'dır. Annesi Müzeyyen Kırdar da Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olmuştur. Ailenin en küçüğü olan Gökhan Kırdar'ın bir abla ve bir ağabeyi vardır. Müzikle iç içe olan bir ailede büyüyen usta müzisyenin müzikle tanışması da erken yaşta olmuştur. Daha beş yaşındayken gitar ve tuşlu enstrümanlar çalmaya başlayan Gökhan Kırdar'ın ilk amatör sayılan müzik ses kaydını babası Nevzat Kırdar gerçekleştirmiştir.

Gökhan Kırdar'ın eğitim hayatı

İlkokul dönemini Aydın'da bulunan Güzelhisar İlkokulu'nda bitirdi.

Haberin Devamı

Ortaokul dönemini Yedieylül Ortaokulu'nda bitirdi.

Lise döneminde Aydın Lisesi'ni okuyup mezun olan Gökhan Kırdar lise döneminde ilk sözlü şarkısı olan "Sevgilim" adlı şarkısını yazdı.

Üniversite eğitimi için Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü kazandı.

1995 yılında da Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ki eğitimini tamamlayıp mezun olan Gökhan Kırdar ilk şarkısını mezun olduktan sonra çıkardı.

1997 yılında kendisine ait olan müzik şirketi Loopus'u kurarak Türkiye'nin ilk elektronik müzik albümü ünvanını alan "Trip" Albümünü kendi şirketi olan Loopus Entertainment etiketiyle yayıma sürdü.

Gökhan Kırdar'ın gerçekleştirdiği stüdyo albümleri:

1994 senesinde Serseri Mayın

1995 senesinde Tutunamadım

1997 senesinde Trip

2002 senesinde Ethnotronix

2004 senesinde Keyf/Pleasure

2004 senesinde Kurtlar Vadisi Vol.1

2004 senesinde Kurtlar Vadisi Vol.2

2005 senesinde Yağmur

2005 senesinde Üstüme Basıp Geçme

2005 senesinde Yağmur Duası

2005 senesinde Yerine Sevemem Best Of Jenerik Vol.1

2006 senesinde Kurtlar Vadisi Irak

2008 senesinde Öldüm de Uyandım RMX

2009 senesinde Dayan Kalbim RMX

2009 senesinde Kurtlar Vadisi Vol.3.