Gündem Göreme’de ruhsatsız iş yerlerinde yıkım sürüyor

Göreme’de ruhsatsız iş yerlerinde yıkım sürüyor

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Nevşehir merkeze bağlı Göreme’de peribacaları yanında yapılan otel inşaatının yıkılması ardından, bölgede konut, iş yeri, bağ evi olarak kullanılan 15 yapı için de yıkım kararı verildi.

Göreme’de ruhsatsız iş yerlerinde  yıkım sürüyor

Avanos ve Ürgüp ilçeleri ile Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Çavuşin beldelerinde bulunan 15 yapıdan 10’u daha önce yıkıldı. Göreme’de Aşk Vadisi mevkiinde bulunan çay bahçesi de dün iş makinesiyle yıkıldı. Böylece peribacaları bölgesinde otel inşaatı ile birlikte toplam 12 yapı yıkılmış oldu. Kalan 4 yapının da önümüzdeki günlerde yıkılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada Nevşehir’in Göreme beldesinde, turizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. Beldedeki bir otelde düzenlenen toplantıda basın açıklamasını turizmci Aynur Dağ Yüksel okudu.

‘Komisyon kurulsun’

Kapadokya’nın korunması amacıyla halk, yerel yönetim ve STK temsilcilerinin de yer alacağı bir komisyon kurulmasına fikrine sıcak baktıklarını aktaran Yüksel, “Gerekli düzenlemeler ve takiplerle çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi uygun olacaktır. Bizler yöremizin öneminin farkındayız. Doğal güzelliklerimizi koruyacağımıza, yapılan uygunsuz yapıları kimseyi incitmeden düzelteceğimize söz veriyoruz” dedi.

Özel yasa talebi

Haberin Devamı

Dünya turizm platformlarında Göreme’nin zamanla marka haline geldiğini dile getiren Aynur Dağ Yüksel, “Göreme’nin Kapadokya’da gözde oluşu bazı çevreler tarafından hazmedilememektedir, bunun farkındayız. Oysa bizler Göremeli olarak turizmin gelişmesine destek olabilecek herkese kucak açmışız” diye konuştu. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz da turizm sektöründe faaliyet sürdüren tarafların Kapadokya’ya özel bir statü kazandıracağı düşünülen “Alan Yönetimi Yasası”nın bir an önce uygulamaya konulmasını istediklerini dile getirdi. Durmaz, “TBMM’den Kapadokya özel yasasının çıkmasını istiyoruz” dedi.