Dünya Yunan medyası Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: Yıldırım yolculuğu!

Yunan medyası Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: Yıldırım yolculuğu!

11.05.2024 - 11:55 | Son Güncellenme:

Yunan medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleşecek görüşmenin detaylarını yazdı.

Yunan medyası Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: Yıldırım yolculuğu

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük deprem sonrası Türkiye'ye ilk yardım gönderen ülkelerden biri Yunanistan oldu. Bu yardımla beraber ikili ilişkiler her geçen gün iyiye gitti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis sık sık temaslarda bulundu. Son olarak iki lider 13 Mayıs tarihinde bir araya gelecek. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, söz konusu görüşmeyle ilgili "Beklememiz gereken samimi bir görüşme olmasıdır. Ortaya konması gereken konular konacaktır" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Dikenli konular da liderler ve heyetlerimiz arasında ele alınacaktır. Pozitif gündem, siyasi diyalog ve güven artırıcı önlemleri içeren görüşmelere yönelik sonraki adımlar için bir yol haritası çizilecektir"

"YILDIRIM GÖRÜŞMESİ"

Yunan medyasından To Vima gazetesi ise "Yıldırım görüşmesi" başlıklı haberinde iki liderin temaslarına ve masadaki konulara yer verdi. Görüşmenin beş saat kadar sürmesinin beklendiğini hatırlatan gazete, Türk ve Yunan kanadından heyetlerinde temaslarda bulunacağını ifade etti.

Bu sabah Yunan medyasına konuşan Miçotakis ise Erdoğan'la yapacağı görüşmeyle ilgili olarak "parmak tetikte olmaktansa konuşmak daha iyidir" ifadesini kullandı.

Yunan medyası Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: Yıldırım yolculuğu

"İLİZYONLAR OLMADAN BEŞİNCİ ZİRVE"

Ta Nea'de yer alan "İlizyonlar olmadan beşinci zirve" başlıklı haberde Atina-Ankara arasındaki 2020'den beri toplamda 5 görüşme yaşandığı hatırlatıldı. Geçmiş temaslar sayesinde iki ülkenin ilişkilerinin seviye atladığını belirtti.

Yunan medyası Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: Yıldırım yolculuğu

"YUNAN ORDUSUNUN EN BÜYÜK REFORMU"

Öte yandan Miçotakis'in bu barışçıl açıklamalarına rağmen Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, sık sık Türkiye karşısında silahlanmaları gerektiğine dair açıklamalarda bulunuyor. Dendias son olarak Türkiye'nin İHA ve SİHA teknolojisinde Atina'yı çoktan geride bıraktığını kaydedip 2030 yılına kadar bu alana 2 milyar dolar bütçe ayırdıklarını ve Yunan ordusunun en büyük reformunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.