Gündem ‘Görevlere talip olun’

‘Görevlere talip olun’

23.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, “Romanların Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bizim belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Romanlar olarak CHP’de siyaset yapın. Görevlere talip olun, söz veriyorum, Genel Başkan’ınız arkanızda” dedi.

‘Görevlere talip olun’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, dün yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de Roman yurttaşlarla buluştu. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada Özel, Romanların ciddi sorunları olduğunu belirterek “Gelir eşitsiz dağılıyor ve bu eşitsiz dağılımdan en dezavantajlı yararlanan gruplar Romanlar. Maalesef bu ülkede ekonomik olarak bazı çocuklar, bazı çocuklardan aradaki farkı kapatamayacak kadar geride yarışa başlıyorlar” dedi. Roman çocukların da beslenme, barınma, okula erişim, kendisine ait bir odası olmama gibi sorunlarla hayata farkı kapatamayacak kadar geriden başladığını belirten Özel “Roman çocukları biraz imkan tanındığında inanılmaz başarılar gösteriyorlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Arkanızdayım’

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’nin bütün belediye başkan adayları bu dönem çok genç ve dinamik. Burada da yarı yarıya kadın erkek eşitliği neredeyse sağlanmış diyebilirim. Eşit temsili sağlayacağız. İl başkanımızın bir Roman kardeşimizi il yönetimine almasını önemsiyorum. Romanların Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bizim belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Romanlar olarak CHP’de siyaset yapın, yapan arkadaşlarınıza destek olun. Görevlere talip olun, söz veriyorum, Genel Başkan’ınız arkanızda.”

“Bu ülkede iki siyaset yarışıyor” diyen Özel, şunları söyledi: “Biri korku, diğeri umut siyaseti. AKP ve MHP kol kola girdiler, maalesef yanlarına HÜDA-PAR’ı da aldılar. Geçmişte domuz bağlarını, kadına karşı şiddeti hatırlıyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde ‘bekar kadınlar sahiplendirilmeli’ diyenlerle üç beş oy için bir araya geldiler. Her geçen gün birbirlerine benziyorlar. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir tane nazar boncuğu takacak olsam, İstanbul Sözleşmesi için takarım. Çünkü kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili bir işti. Ama bir gecede çıktılar. HÜDA-PAR’cılar böyle istiyor diye çıktılar. Kadına şiddet vakaları tekrar artmaya başladı. Medeni Kanun’a göz dikenler çoğalmaya başladı.”

Haberin Devamı

Kadın adaylar vurgusu

Ege İhracat Birlikleri’ni de ziyaret eden Özel, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıdan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Anketlerle ilgili soru üzerine Özel, “Seçim yaklaştıkça artık anket söylemek biraz da seçmeni yönlendirmeye yönelik oluyor. Ama son değerlendirmemden bugüne her gördüğüm anketin daha iyiye gittiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

İzmir’de otuz adaydan dokuzunun kadın olduğunun altını çizen Özel, “Bugüne kadar sadece altı kadın belediye başkanımız olmuştu. Kadın-erkek eşitliğinin kadınların özgürlüklerinin bu kadar üst düzeyde olduğu ve bunları Cumhuriyet’e borçlu olan bu kente borcumuz bir dahaki seçimlerde 15 kadın belediye başkan adayıdır. İzmir’de her koltuğun biri erkeğe ise biri kadına olmalıdır. Şu anda dokuz çok iddialı ve hepsi seçilecek yerden kadın belediye başkanımızı İzmir’in kadınlarına ve kadın haklarına saygılı erkeklerine emanet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Soruşturmanın hızlı sonuçlanmasını istiyoruz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki akşam katıldığı TV yayınında emeklilere promosyon açıklamasıyla ilgili olarak “Başkasının cebinden, bankaların cebinden seçime emeklilere bir iyileştirme yapıyor. Ama bunu bile yapsa bu yetmez ve komik bir şeydir. Emeklinin kendi hakkı olan bir şeye aracılık ediyor” dedi. Özel, para sayma görüntüleriyle ilgili ölçüm yaptırdıklarını belirterek “Her sabah ölçme ve değerlendirme birimimize, ‘Bu para sayma veya bir takım olumsuz başka şeylerle ilgili negatif bir tansiyon alıyor musunuz’ diye soruyorum. Bana söyledikleri şu, ‘milletin derdi geçim ve odaklandığı yer de seçim sonuçları.’ Biz bu yapılan soruşturmanın en hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Tayyip Bey de bu soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor. Biz ifadeleri o yüzden hemen veriyoruz. Bu konuyu kesin bir dille de yalanlıyoruz” ifadelerini kullandı.