Gündem Gözyaşları Uludere şehitlerine

Gözyaşları Uludere şehitlerine

23.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyündeki trafik kazasında hayatını kaybeden 9 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyaşları arasında toprağa verildi

Gözyaşları Uludere şehitlerine

KIRŞEHİR/ Aziz Orman
Uzman Çavuş Aziz Orman Kırşehir’deki törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

UŞAK/ Gökhan Dokur
Uzman Çavuş Gökhan Dokur için İskenderun’da düzenlenen törende Tuğgeneral Hakan Atınç, şehidin oğlunu kucağına alarak bağrına basıp sevdi.

ANTALYA/ Osman Çelik
Uzman Çavuş Osman Çelik, Finike’de Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

OSMANİYE/ Atakan Çiller
Uzman Onbaşı Atakan Çiller’i Osmaniye’de son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı. Şehidin ailesi tabuta sarılıp, haklarını helal ederken, gözyaşlarına boğuldu.

OSMANİYE/ Süleyman Topal
Uzman Çavuş Süleyman Topal için Çağşak köyünde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

ÇANKIRI/ Murat Ustaoğlu
Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, Çankırı Kurşunlu’da gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

AFYONKARAHİSAR/ Altan Ceyhan
Uzman Çavuş Altan Ceyhan için Paşa Camii’nde düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

HATAY/ Selahattin Recep Güç
Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç için Hatay Reyhanlı’daki törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

ÇORUM/ Ali Doğan
Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan’ın cenazesi Çorum’da toprağa verildi. “Alim, Alim” diye gözyaşı döken anne Gökşen Doğan, “Yaktın beni oğlum” diye ağıt yaktı. Eşi Gülbahar Doğan da, şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu başında sinir krizi geçirdi. Gülbahar Doğan “Beni bırakıp nereye gittin Alim” diyerek feryat etti.

Haberin Devamı

Gözyaşları Uludere şehitlerine

Uludere’de önceki gün askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 9 asker dün memleketlerinden gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandılar.

Çifte soruşturma
Uludere’de 9 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu trafik kazasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Gülyazı köyü yakınlarında önceki gün korucu Mehdi Tosun’un kullandığı sivil plakalı minibüs şarampole yuvarlanmıştı. Korucu Tosun ile birlikte 9 asker şehit olmuştu.

Gözyaşları Uludere şehitlerine

‘Siz de benim evladımsınız’
Şehit Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç’e Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yapılan törende 2 aylık eşi Melisa Güç ”Doyamadım sana” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Jale Güç, tören alanındaki askerlerin yüzünü okşayarak, ”Allah’ım sizi korusun, esirgesin. Siz de benim evladımsınız” diye ağladı. Kardeşi Mustafa Güç’ün iki yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiğini belirten şehidin ablası Fatma, ”Selahattin’im de gitti. Ben buna nasıl dayanacağım” dedi.
Şehit Uzman Çavuş Gökhan Dokur için de yine Hatay düzenlenen törende şehit eşi Hülya Dokur, 8 aylık oğlu Poyraz Berat’a sarılıp gözyaşı dökerek, “Bayram göremedik. Ne desem boş. Kim ne yapacak? Her şey meydanda” diye tepki gösterdi. Törene katılan 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, şehidin oğlunu kucağına alarak bağrına basıp şefkat gösterdi.
Şehit Aziz Orman için Kırşehir’de düzenlenen törende de küçük Egemen’in babasını tabutunu okşaması üzerine cenazeye katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Gözyaşları Uludere şehitlerine

Şehit Gökhan Dokur’un eşi Hülya Dokur 8 aylık oğlu Poyraz Berat