Gündem GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulamaları

GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulamaları

28.08.2015 - 15:27 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulamaları

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve hizmete sunulan Genel Sağlık Sigortası, tüm vatandaşların imkanlarından yararlanabildiği bir sağlık uygulamasıdır.FakatGenel Sağlık Sigortası ya da kısaca GSS uygulamasından yararlanılabilmesi için ödenmesi gereken belli bir miktar prim ücreti bulunmaktadır. İşte, GSS imkanlarından yararlanılabilmesi için ödenmesi gereken bu primlerin ne miktar olduğunu öğrenmeye ve kontrol etmeye olanak sağlayan SGK uygulamasına, GSS borç sorgulama işlemi adı verilmektedir. Üstelik, GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Buna göre, GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz;

Burada internet aracılığı ile GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada ise, açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Sonra bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfada hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır.

Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan ve hizmete sunulan 4B ya da BAĞ-KUR borç sorgulama, sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4B yani BAĞ-KUR sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşların imkanlarından yararlanabildiği bir uygulamasıdır. Çünkü, 4B ya da BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşların, BAĞ-KUR (4B) uygulamasından yararlanılabilmeleri için ödemeleri gereken belli bir miktar prim ücretleri bulunmaktadır. İşte,ödenmesi gereken bu primlerin ne miktar olduğunu öğrenmeye ve kontrol etmeye olanak sağlayan SGK uygulamasına, BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemi adı verilmektedir. Üstelik, BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak yapabilmeniz mümkündür. Buna göre, BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemleri için ilk önce http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemide yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada bulunan, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Haberin Devamı

Daha sonra ise son aşama olarak,e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.