Gündem Gümrükten soktular! Depoda basıldılar

Gümrükten soktular! Depoda basıldılar

28.05.2018 - 17:37 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, yurda kaçak otomobil parçası sokan bir şebekeye düzenlenen operasyonda 1 milyon lira değerinde ürün ele geçirildi. Gürcistan'dan hurda olarak yurda sokulan bin 213 parça kaçak parçanın ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak 3 şebeke üyesi gözaltına alındı.

Gümrükten soktular Depoda basıldılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece'de bir adreste, gümrükten kaçak geçirilen bazı ürünler olduğu bilgisine ulaşınca çalışma yaptı. Uzaktan yapılan teknik ve fiziki izlemenin ardından harekete operasyon kararı alan ekipler, Hürriyet Mahallesi'ndeki adrese önceki gün operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Emtia Büro ekiplerince yapılan operasyonda, adreste aramalarda bulunan ekipler, değişik araçlara ait 56 kalorifer motoru, 735 airbag beyni, 412 motor kontrol ünitesi ile multiplayer özelliği olan 10 teyp ele geçirdi.

Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin 1 Milyon lira olduğu ve Gürcistan'dan hurda adı altında yurda sokulduğu belirlenen otomobil parçalarıyla ilgili olarak 3 şahıs gözaltına alındı. Oto parçalarını yurda sokmada ve depolamada görev yapan 3 şebeke üyesi Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.