Gündem Güney Amerika, Dubai ve tüm Avrupa... Türk Escobar'ın holdingler üzerinden kartel yönetimi deşifre oldu

Güney Amerika, Dubai ve tüm Avrupa... Türk Escobar'ın holdingler üzerinden kartel yönetimi deşifre oldu

27.02.2024 - 14:03 | Son Güncellenme:

Son 30 yıl içerisinde dünyanın ve Türkiye'nin en büyük uyuşturucu baronu olarak gösterilen Ürfi Çetinkaya'ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Çetinkaya örgütünün uyuşturucu sevkiyatı rotasını anlattı.

'Türj Escobar' olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın yönettiği suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonun yeni detayları ortaya çıktı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, kartelle ilgili yeni detayları paylaştı.

Haberin Devamı

Nihat Uludağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İspanya'da daha önce bir mahkemeye çıkmıştı. Orada İspanya halkı kendi krallarını nasıl tanıyorsa Ürfi Çetinkaya'yı da aynı öyle tanıyordu. Dünyaya şöhret olmuş ve o alanda ünlü olmuş bir isim.

Güney Amerika, Dubai ve tüm Avrupa... Türk Escobarın holdingler üzerinden kartel yönetimi deşifre oldu

İstanbul Mali Suçlarla mücadele ekipleri aslında Urfi Çetinkaya'yı 3 yıldır adım adım izleyip takip ediyordu. Geçen hafta çok önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Urfi Çetinkaya'nın aile üyelerinin de aralarında bulunduğu tam 44 kişi yakalandı. Ve bu kişilerin mal varlıklarına da konuldu. El konulan mal varlıklarının içinde, 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 araç, 3 lüks tekne, soğuk cüzdanlar, pahalı saatler, ziynet eşyaları ve diyoruz ya yok yok kartelde.

Haberin Devamı

'ŞEYTAN ÜÇGENİ' DETAYI

Afyon türevi uyuşturucularının şeytan üçgeni diye İran, Afganistan, Pakistan anılır. Buradan alınan uyuşturucular, kartel bunları Dubai'ye gönderip, mermerlerin içine gizledikleri 4 konteynerı Yunanistan'a gönderdiler. Yunanistan'dan Varna'ya giden sevkiyat muazzam bir takiple 520 kilo uyuşturucu yakalanmıştı. Bu dosyaya girmişti.

Güney Amerika, Dubai ve tüm Avrupa... Türk Escobarın holdingler üzerinden kartel yönetimi deşifre oldu

HOLDİNGLER ÜZERİNDEN KARTEL YÖNETİMİ

Ürfi Çetinkaya şirketleşmiş. Kartelini holdingler üzerinden yönetmeye başlamış. Güney Amerika'dan aldıkları yine sentetik uyuşturucuları da kuru yük gemilerine yükleyip Muğla'ya getiriyorlar. Muğla'da açıkta bekletiyorlar.

Güney Amerika, Dubai ve tüm Avrupa... Türk Escobarın holdingler üzerinden kartel yönetimi deşifre oldu