Gündem Güneydoğu bölgesinden kaçırılan çocuklara kapkaç yaptırdı

Güneydoğu bölgesinden kaçırılan çocuklara kapkaç yaptırdı

13.06.2008 - 13:04 | Son Güncellenme:

İstanbul'da çetenin Güneydoğu'dan kaçırdığı çocuk hırsızlık tekifini reddedince katledildi

Güneydoğu bölgesinden kaçırılan çocuklara kapkaç yaptırdı

GÜNEYDOĞU Anadolu bölgesi'nden İstanbul'a kaçırdığı küçük yaştaki çocukları hırsızlık yapmaya zorladığı ve 3 kişinin katil zanlısı olduğu öne sürülen 27 yaşındaki Mehmet D., polisin operasyonu sonucu yakayı ele verdi.

Haberin Devamı

Zanlının İstanbul’da çete imparatorluğu kurmaya çalıştığı öğrenilirken, hırsızlık yapmamak için kendisine karşı çıkan küçük yaştaki bir çocuğu da öldürdüğü ifade edildi.

Mehmet D.'nin yaklaşık 5 yıl önce küçük yaştaki çocukları hırsızlık yapmaya zorlayarak, İstanbul'da çete imparatorluğu kurmaya çalışan Fırat Delibaş'ın adamı olduğu öne sürüldü.
İlk suçunu 17 yaşında işleyen Mehmet D.'nin suç dosyası bir hayli kabarık. Birçok kez cezaevine girip, çıkan Diyarbakır Silvan doğumlu Mehmet D.'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden getirdiği çocukları büyük şehirlere kaçırarak, bu çocukları hırsızlık yaptırmaya zorladığı iddia edildi.

İstanbul'da kapkaç imparatorluğu kuran Mehmet D.'nin hırsızlık yapmamak için kendisine karşı çıkan Niğdeli küçük yaştaki bir çocuğu da öldürdüğü öne sürüldü. Fatih, Bağcılar ve Beyoğlu gibi birçok semtte yankesicilik yapan hırsızların lideri olduğu öne sürülen Mehmet D.'nin, bankamatiklerden para çekenleri takibe aldırttığı ve bu kişilerden yankesicilik, tantanacılık ve tırnakçılık gibi yöntemlerle hırsızlık yaptığı ifade edildi.
3 CİNAYETİN ZANLISI
Şüphelinin 2 cinayetini Diyarbakır'da, diğer cinayetini de İstanbul'da işlediği öğrenilirken, son cinayetini 20 gün önce İstanbul Avcılar'da internet kafede tartıştığı bir kişiyi öldürerek, işlediği kaydedildi. Öte yandan Mehmet D.'nin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden kaçırdığı çocuklarla ‘kapkaç imparatorluğu’ kuran ve 2003 yılında yapılan bir operasyonla cezaevine giren Fırat Delibaş ile bağlantılı olduğu iddia edildi.
DİYARBAKIR'DA ARANDI, İSTANBUL'DA YAKALANDI
İstanbul'da kapkaç, gasp ve hırsızlık suçlarını işleyen çetenin lideri olduğu ileri sürülen Mehmet D., hazırlık aşaması yaklaşık 2 ay süren bir operasyon sonucunda yakalandı. Uzun zamandır Diyarbakır polisi tarafından aranan Mehmet D. Diyarbakır'dan İstanbul'a gelince, İstanbul polisi tarafından takibe alındı.

Haberin Devamı

Aralarında adam öldürme, adam yaralama, hırsızlık, gasp gibi toplam 12 ayrı suça karışan Mehmet D. saat 16.00 sularında, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından Tarlabaşı Caddesi’nde düzenlenen operasyonla yakalandı. Mehmet D.'nin yakalandığı sırada üzerinde Savaş Coşkun isimli sahte kimlik çıktığı öğrenildi. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürülerek, sorguya alındı.
Emniyet ekiplerinin konuyla ilgili incelemesi devam ediyor.