Gündem Güzel yemek yapmanın sırları

Güzel yemek yapmanın sırları

30.04.2018 - 19:59 | Son Güncellenme:

Yemek yapmak, yemek yemek kadar hayatımızın içinde olan bir ihtiyaç. Yemek yapmak aslında hiç kolay bir iş değildir. Yemek yapmak tamamen bir sanattır aslında. Herkes yemek yapar ama en önemli olan güzel yemek yapabilmektir. Kendinize özel has dokunuşlar, elinizin lezzeti güzel yemek ortaya çıkartmanızda önemli etkenlerdir. Fakat yemek tariflerinin ölçü ve detaylarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Güzel yemek yapmanın sırları

Özellikle yemek yapmaya yeni başlayanlardansanız yemek yaparken ölçü kullanmanız faydalı olacaktır. Zaman ilerledikçe ve sürekli yemek yaptığınızda alışkanlığınız, ölçülerin yerini göz kararı değimiz ölçü birimine bırakacaktır. Göz kararı ile yemek yapmaya başlamanız yemek yapmada usta olmaya başladığınız anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Yemek yapmanın püf noktaları

· Yemek yaparken ilk önce dikkat etmeniz gereken pişirme sırasıdır. Yapacağınız yemeğin malzemelerinin pişirme sırasına muhakkak dikkat etmeniz gerekmektedir. Hemen hemen her yemekte soğanlar önce pişirilmektedir. Bunu asla unutmayın.

· Fırın yemekleri tencere yemeklerine göre daha az sulu olmaktadır. Su oranını pişireceğiniz yemeğin türüne ve malzeme miktarına göre ayarlamanız gerekmektedir. Yaptığınız yemek çok sulu olduğunda ya da çok susuz olduğunda hem görüntü açısından hem de lezzet açısından oldukça kötü olacaktır.

· Bir yemeğin vazgeçilmezi baharatlardır. Hemen hemen her yemeğe kullanılan baharatlar yemeğin tadını yerine getirecektir.

Haberin Devamı

· Pişirme süresine çok dikkat edilmeli. Sürekli olarak pişirme aşamalarında kontrollü davranırsanız pişirme süresine dikkat etmiş olursunuz. Böylelikle çok pişirmez ya da yemeği çiğ bırakmamış olursunuz.

Yemek kombini nasıl yapılmalı

Pişirdiğiniz yemeklerin birbirleri ile uyumu önemlidir. Sulu yemeklerin yanına vazgeçilmez pilav ya da makarna eşlik etmeli. Sofrada yemek kadar yanına konulan alternatif seçenekler de önemlidir. Salata ya da cacık yemeğin ağırlığını alacaktır. Et yemekleri salatasız olmamalı sebze yemekleri ise cacık olmadan sunulmamalıdır.

Yemek sunumu

Yemeğin yapılışı kadar yapılan yemeğin sunumu da önemlidir. Yemek yaptığınız kişinin önce gözüne hitap etmeniz gerekmektedir. Önce göz daha sonra mideye hitap eden bir yemek tarifi ile günün yıldızı olabilirsiniz. Hazırladığınız masa, yemek ve kullandığınız yemek takımı ile uyumu yemek hazırladığınız kişinin kendisini özel hissetmesini sağlar. Yemek yapmanın en önemli aşaması el lezzetidir. Elinizin lezzeti ve doğru yemek tarifi ile usta bir aşçı olabilirsiniz.