Son dakika fırın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fırın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fırın haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.307 fırın haberi bulunmuştur.
Artan pilavı çöpe dökmeyin! Ev yapımı enfes çıtır cips tarifiEvde kalan artan pilavları artık çöpe atmanıza gerek yok! Bu pratik tarif sayesinde bir tabak pirinç pilavı, kısa sürede fırından çıkan çıtır çıtır cipslere dönüşüyor. Üstelik tamamen evdeki malzemelerle hazırlayabilir, katkısız ve sağlıklı bir cips keyfi yaşayabilirsiniz.
Van'da 5 bin yıllık arpa taneleri bulunduVan'ın Gürpınar ilçesindeki İremir Höyüğü'nde yürütülen kazı çalışmalarında yaklaşık 5 bin yıllık olduğu değerlendirilen Erken Tunç Çağı'na ait karbonlaşmış arpa taneleri bulundu.
Altın renginde, yaprak yaprak Lazanya: Bu kez deniz mahsullüDeniz mahsullerinin zarif tatlarıyla buluşan lazanya, Akdeniz'in taze ve ferah dokunuşunu tabağınıza taşıyor. Karidesin yumuşak dokusu, midyenin derin deniz aroması ve kremanın lüks kıvamı, her katmanda benzersiz bir uyum yaratıyor. Limon kabuğunun hafif ekşiliği, deniz ürünlerinin tatlarını ön plana çıkarırken, beşamel sosun kremamsı yapısı bu mükemmel uyumu tamamlıyor. Peki deniz mahsullü lazanya nasıl yapılır? İşte tarif
Böreğiniz hiç kurumasın! 23 yıllık şefin 5 dakikalık fırın sırrıTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan börek, fırından ilk çıktığında muhteşemdir. Ancak çoğumuz, böreğin birkaç saat içinde kuruması ve o çıtır çıtır, sulu lezzetini kaybetmesi sorununu yaşarız. Peki, evde yaptığınız börekleri de pastane börekleri gibi uzun süre yumuşacık ve taze tutmak mümkün mü?
Eti folyoda pişirin ve dinlendirin: En lezzetli tarif böyle oluyorFırında pişen yemekler eğer lezzetliyse sofraların en özel parçalarından olur. Ancak kimi zaman yemeklerin dışı fazla pişerken içi kuru kalabilir. İşte, hem kıvamı hem tadı yerinde, yumuşacık fırın yemekleri hazırlamanın 6 püf noktası!
Köyüne pizzacı açtı! Şehirli ustanın taş fırınına 150 km uzaktan gelenler varAnkara’nın yoğun temposundan uzaklaşıp Çorum’un Hanefi köyüne dönen 58 yaşındaki pizza ustası Ahmet Çelik, atadan kalma evinin bahçesinde açtığı taş fırın pizzacıyla kısa sürede çevre illerin ilgisini topladı. Sosyal medyada hızla yayılan ünü sayesinde Kastamonu, Amasya ve Samsun’dan müşteriler hafta sonları köyün yolunu tutuyor. 'Tutmaz' denilen köy pizzacısı, şimdi genişleyen bahçesinde misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
İnternet iyi çekmiyor mu? Wİ-Fİ çekim gücünü iki katına çıkaran yöntem!Evde ya da iş yerinde internetin yavaşlaması, sayfaların geç açılması ya da videoların sürekli donması günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle uzaktan çalışma ve çevrim içi eğitim döneminde güçlü bir Wi-Fi bağlantısı artık lüks değil, ihtiyaç haline geldi. Neyse ki uzmanların önerdiği birkaç etkili yöntemle Wi-Fi çekim gücünü artırmak ve bağlantıyı daha stabil hale getirmek mümkün.
12 yıllık Arslan Apartmanı'nı yıkan şifreler! Neden her yıl milim milim çatladı?Dün Kocaeli Gebze’de sabahın erken saatlerinde çöken Arslan Apartmanı, bir aileyi parçaladı. Yapı, beklenmedik şekildeki çöküşüne kadar ayakta kaldığı 12 yılda bazı ipuçları saklıyordu. Yıkımı tetikleyecek yapısal sorunların yanında kullanım esnasında oluşan deformasyonlar da bina sakinlerini adım adım ölüme götürmüş olabilirdi. Peki ama Gebze’de yaşananların temelinde ne yatıyordu? Yıkımın şifrelerini, 2 uzman Milliyet.com.tr’ye değerlendirdi.
Evde pastane tadında dereotlu poğaça için altın kural! Kıyır kıyır oluyorEvde pastane tadında dereotlu poğaça yapmak için dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktaları vardır. Doğru malzeme seçimi, hamurun kıvamı ve pişirme tekniği sayesinde poğaçalarınız hem kıyır kıyır hem de lezzetli olur.
İçi çiğ kalan köftelere son! Çok sıkı yoğurmayın, fırın mucizesi iş başındaKöfte, sofraların en sevilen klasiklerinden biri. Ancak ne kadar deneyimli olursak olalım, kimi zaman içi çiğ kalıyor, dışı ise fazla kızarıyor. Bu durum özellikle evde yapılan köftelerde sıkça yaşanıyor. Peki içi pişmeyen köfteyi nasıl kurtarabiliriz?
Evinizdeki fatura düşmanı eşyalar! Fişte bırakmak faturayı kabartıyorEvde enerji tasarrufu yapmaya çalışırken farkında olmadan faturaları kabartan birçok küçük detay bulunuyor. Özellikle fişte bırakılan bazı elektronik eşyalar, kullanılmadıkları halde enerji harcamaya devam ediyor. Bu durum, ay sonunda gelen elektrik faturasını gözle görülür şekilde artırabiliyor. Peki, fişte bırakıldığında elektrik tüketen eşyalar hangileri ve bu gereksiz enerji kaybını nasıl önleyebilirsiniz?
El sürmeden fırın temizliği! Yağları temizliyor, kötü kokuyu vakumluyorMutfakta en çok kullanılan beyaz eşyalardan biri olan fırın, zamanla yağ ve yemek kalıntılarıyla kirlenerek hem kötü kokuya hem de hijyen sorunlarına yol açabiliyor. Ancak artık fırın temizliği için saatlerce uğraşmaya gerek yok. El sürmeden, doğal yöntemlerle hem yağlardan kurtulmak hem de kötü kokuları yok etmek mümkün.
Zirve değil derinlikAğrı’da sadece zirveye değil, binlerce yıllık efsanelerin ve tarihi sırların derinliklerine de yolculuk ediliyor. Nuh’un Gemisi efsanesiyle sarmalanmış dağın eteğinde, taşlara işlenmiş hikâyeler keşfedilmeyi bekliyor.
MasterChef Tahsin’den hazır yufkayla su böreği! Tavada kolay tarif, üstü çıtır içi pamuk gibiMasterChef Türkiye’nin en sevilen yarışmacılarından biri olan Tahsin Küçük, yine mutfağın yıldızı olmayı başardı. Yarışmadaki performansıyla hafızalara kazınan Tahsin, bu kez takipçilerine fırın kullanmadan yapılabilen pratik bir su böreği tarifi verdi. Sosyal medyada kısa sürede binlerce beğeni alan tarif, börek severleri mutfağa koşturdu.
Afrika'daki Türk yatırımcıların sorunlarının çözümünde TABEF etkisi!DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkan Yardımcısı Tıskaoğlu, Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nun (TABEF) bu kıtada yatırım yapan Türk iş insanlarına yaşadıkları sorunları muhataplarına birebir iletme fırsatı sunduğunu söyledi.
En kolay balık temizleme yöntemleri! Saatlerinizi harcamayınBalık mevsimi geldiğinde sofralara lezzet katmanın en keyifli yollarından biri taze balık pişirmektir. Ancak çoğu kişi için balık temizleme süreci, pişirmekten daha zahmetli bir iş gibi görünür. Oysa doğru yöntemlerle balık temizlemek hem pratik hem de hijyenik bir hale gelebilir. Saatlerinizi harcamadan, mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktalarıyla balık hazırlamak artık çok daha basit.
Beyaz eşyaların pasını söken yöntem! Yeni alınmış gibi oluyorEvlerimizin vazgeçilmezi olan beyaz eşyalar, zamanla nem, su buharı ve kullanım koşulları nedeniyle paslanabiliyor. Özellikle buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın gibi sık kullanılan cihazlarda oluşan pas lekeleri hem görüntüyü bozuyor hem de hijyen açısından sorun yaratıyor. Neyse ki evde bulunan basit malzemelerle bu paslardan kurtulmak mümkün.
Sadece içi değil, meğer kabuğu da faydalıymış! Atmadan önce bir kez daha düşününFırında pişen elmalı kekin tarçınla karışan kokusu, sabah kahvesine eşlik eden bir dilim turta ya da akşamüstü yapılan sıcak elma çayı sonbahar temasının vazgeçilmezleridir. Ancak tezgahta kalan elma kabukları yığınına ne oluyor? Atmadan önce iki kez düşünmenizi gerektirecek bazı detayları derledik.
Fırın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.