Son dakika fırın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fırın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fırın haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.222 fırın haberi bulunmuştur.
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik! Çöpe atmanıza gerek yokHepimiz zaman zaman fazla ekmek alır, bir kısmını tüketmeden bayatlamasına neden oluruz. Özellikle çıtır çıtır fırından yeni çıkmış o lezzetli haliyle kıyaslandığında, bayat ekmekler genellikle ikinci plana atılır. Ancak bu ekmeklerin çöpe gitmesine hiç gerek yok. Doğru tekniklerle bayat ekmekleri neredeyse taze fırından çıkmış gibi canlandırmak mümkün. Üstelik bu yöntemler son derece pratik, doğal ve mutfağınızda halihazırda bulunan malzemelerle uygulanabilir.
Klasik irmik tatlısından sıkılanlara pratik öneri! Hem pratik hem de lezzetli irmik toplarıBazı tarifler vardır; hem kolaydır hem de bir kere deneyince vazgeçilmez hale gelir. Klasik tatlılardan biraz uzaklaşmak, mutfakta fazla zaman harcamadan farklı bir lezzet sunmak isteyenler için irmik topları işte tam da böyle bir tarif. Ne fırın derdi var, ne de uzun bekleme süresi. Klasik irmik tatlısının ağır şerbetli yapısından sıkılanlara nefes aldıran bu pratik tarif, hem lezzetiyle hem de sunumuyla fark yaratmak isteyen herkesin favorisi olmaya aday.
Yuva kuran gençler için özel kampanyaArçelik ve Beko, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Aile ve Gençlik Fonu” kapsamında yürütülen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde yeni ev kuran gençlerimize özel bir indirim kampanyası başlattı.
Bayram sofralarını tatlandıracak kıyır kıyır ev baklavasının püf noktası! Yufka yırtılmıyor, çarşaf gibi açılıyorBayram sofralarının vazgeçilmezi, mis gibi tereyağı kokusuyla iştahları kabartan ev baklavası, ustalık gerektiren ama evde de mükemmel sonuçlar alınabilen bir lezzettir. Pastane ya da hazır ürünlerle kıyaslandığında, evde yapılan baklava hem daha doğal hem de damak tadına uygun hale getirilebilir. Ancak kıyır kıyır bir doku ve ağızda dağılan bir lezzet yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşıYemek eleştirmeni Vedat Milor’un “En güzel simit, odun fırınında pişmiş İzmit simidi” demesi ortalığı karıştırdı. Vedat Milor’a karşı çıkan ünlü şef Ebru Baybara Demir de “Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı” dedi
Sarımsak kabuğu için vakit kaybetmenize gerek yok! Bu yöntemle fıstık gibi soyuluyorSarımsak, mutfaklarımızın olmazsa olmazı. Lezzetli yemeklerin vazgeçilmezi olmasının yanı sıra, sağlık açısından da oldukça faydalı bir besin. Ancak kabul edelim ki, sarımsak soyma işlemi çoğu zaman sabır gerektiriyor. Özellikle küçük dişli sarımsaklarla uğraşmak, yemek hazırlarken ciddi anlamda zaman kaybına neden olabiliyor. İşte tam da bu noktada, sarımsağı pratik ve doğal yollarla soymanın etkili bir yolunu sizlerle paylaşıyoruz.
Solan sebzeler için acil müdahale rehberi! Bu yöntemlerle canlılıklarını geri kazanıyorMarket ya da pazardan taze taze aldığınız sebzeler buzdolabında birkaç gün içinde solmaya mı başlıyor? Hele ki marullar, yeşillikler, havuçlar gibi narin sebzeler cansız bir hal alıyorsa, onları hemen çöpe atmadan önce uygulayabileceğiniz doğal müdahale yöntemlerini öğrenmenin zamanı geldi. İşte sebzelerinizi kurtaracak pratik ve etkili yöntemler!
Pastaneciler bu sırrı bilmenizi istemiyor! İşte ağızda dağılan kıyır kıyır un kurabiyesinin püf noktasıMis gibi tereyağı kokusu, ağızda dağılan kıvamı ve sade görüntüsüyle küçüklüğümüzden beri kalbimizi çalan bu kurabiye, özellikle pastanelerde bir başka güzel olur. Fakat pastanelerde yediğimiz o kıyır kıyır, dağılırken neredeyse un gibi çözülen un kurabiyesini evde yapmaya kalktığımızda çoğu zaman aynı sonucu alamayız. İşte şimdi, mutfağınızda un kurabiyesi devrimi yaratacak o sırları açıklıyoruz.
Ocak demirlerindeki yağı resmen kazıyor! Sirkeyle birleşince etkisi iki kat artıyorMutfağımızın kalbi olan ocaklar, günlük yemek pişirme rutinleri sırasında zamanla yağ ve kir birikimiyle baş etmek zorunda kalır. Özellikle ocak demirleri, yüksek ısıya maruz kaldıkları için yağlar bu yüzeylere adeta yapışır ve sıradan temizlik yöntemleri bu kalıntılardan tamamen kurtulmakta yetersiz kalabilir. Neyse ki evde bulunan birkaç basit malzeme ile bu inatçı lekelerden kurtulmak mümkün. Üstelik kimyasal kullanmadan, tamamen doğal yöntemlerle!
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
70.yılında Ay’a ulaştıBu yıl 70’inci yaşına giren Arçelik, üretim ve teknolojide atak peşinde. İddialı rakamlara ulaşan şirketin imza attığı toplam üretim üst üste geldiğinde adeta Ay’a yolculuk tamamlanıyor.
Mikrodalga fırına ne koyulur, ne koyulmaz? Folyo işin rengini değiştiriyorMikrodalga fırınınıza yiyecek, içecek ve mikrodalgaya uygun kaplardan başka bir şey koymamanız gerektiğini belirtmeye gerek yok. Ancak bir kabın gerçekten mikrodalgaya uygun olup olmadığını anlamak bazen zor olabilir. Bu rehber, aileniz için lezzetli yemekler hazırlarken mikrodalgada güvenle kullanabileceğiniz kapları belirlemenize yardımcı olacak.
Yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının sırrıymış! Çıtır çıtır oluyor asla yağ çekmiyorPatlıcan kızartması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da birçok kişi bu nefis yemeği yaparken patlıcanların aşırı yağ çekmesinden şikayet eder. Yağda adeta kaybolan patlıcan dilimleri, yemeği hem ağırlaştırır hem de sağlıksız hale getirir. Ancak doğru tekniklerle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Üstelik çıtır çıtır, altın renginde bir patlıcan kızartması yapmak sanıldığından çok daha kolay!
Çıtır çıtır ıspanaklı böreğin sırrıymış! Hazır yufkadan olduğuna kimse inanmayacakGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanaklı börek, çıtırlığı ve iç harcının lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde sıkça tercih edilen bu börek, hazır yufkadan yapılmasına rağmen ev yapımı gibi görünüp damağınızda iz bırakıyor. Peki, bu eşsiz çıtırlığın sırrı ne?
Bayat ekmekleri anında pamuk gibi yapıyor! Dışı çtır içi yumuşacık ekmeğin sırrıymışGünlük hayatta sıkça karşılaşılan bir sorun olan bayat ekmek, çoğu zaman çöpe gitse de, aslında yeniden canlandırılabiliyor. Son zamanlarda sosyal medyada viral olan pratik bir yöntem sayesinde, bayatlamış ekmekler adeta fırından yeni çıkmış gibi taze hale geliyor. Üstelik ekmeğin dışı çıtır, içi ise pamuk gibi yumuşacık oluyor. İşte, mutfakta harikalar yaratacak o yöntem…
Türk mutfağı klasikleri dünyaya tanıtılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”nın bu yılki konsepti “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” olacak.
'Yenidoğan çetesi' davasında 10 sanığın tahliyesine savcılık itiraz ettiİstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 46 sanığın yargılandığı davada, 10 sanığın tahliyesine cumhuriyet savcılığınca itiraz edildi.
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları! Geniş güvenlik önlemleriİstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. TÜRK-İŞ, HAK-SEN, HEP-SEN, TEÇ-SEN, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Enerji İşçileri Sendikası temsilcileri, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk, Kazancı Yokuşu'na ise karanfil bıraktı. Öte yandan İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı yollar kapatıldı. İşte son durum...
Fırın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.