Son dakika fırın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fırın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fırın haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.143 fırın haberi bulunmuştur.
Devlet destek verdi: 10 ülkeye un ihraç ediyor!Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 1957'de kurulan un işleme tesisi Tarım ve Orman Bakanlığının Teknoloji Yenileme Projesi'nden aldığı 10 milyon liralık hibeyle üretim kapasitesini iki katına çıkardı.
Bahçeli'den İstiklal Marşı mesajı12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP lideri Bahçeli, "Sömürgeci emellerin Türk milletinin iman dolu göğsüne çarparak sönmesi, Türklüğün duvarını aşamadan durdurulması en güzel ve veciz şekilde onun mısralarında özetlenmiştir." dedi.
Bahar tazeliği şehre geliyorİstinye Park’ın yeni bölümünde konumlanan İstanbul’un yeni brasserie-restoranı Cantinery İstinye Park, ilkbahar menüsü ile baharın tazeliğini şehire getiriyor.
Yufka yok, fırın yok! Mis gibi tava böreği 20 dakikada hazır: Göz göz olunca kapatınBörek yapmak istiyorsanız ancak evde yufka yoksa 20 dakikanızı ayırıp bu sağlıklı ve leziz tava böreğini yapabilirsiniz. Üstelik fırın çalıştırmanıza da gerek yok. Bol malzemeli ve protein deposu yufkasız tava böreğinin nasıl yapıldığını haberimizde anlattık!
Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletinHamurun kabarmasına yardımcı olan ve kabarık, lezzetli ekmekleri ve hamur işlerini yaratan sihirli dokunuşu sağlayan maya, fırıncılıkta önemlidir. İster deneyimli bir fırıncı ister mutfakta acemi olun, mayanın nasıl doğru bir şekilde saklanacağını anlamak, gücünü korumak ve başarılı pişirme sonuçları elde etmek öğrenmeniz gereken ilk detay olmalı. Haberimizde, yaş mayayı saklamak için en iyi yolları anlattık.
Türkiye Pizza Akademisi ilk eğitimini tamamladıTürkiye Pizza Akademisi, İstanbul’da düzenlediği ilk eğitimde pizza tutkunlarını bir araya getirdi. Usta şefler eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitim alan katılımcılar, kendi özgün pizzalarını hazırlama fırsatı buldu.
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı: 250 gram pidemiz 20 liraİstanbul Fırıncılar Odası ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında yapılan görüşmeler sonucunda 250 gram ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Fiyatları açıklayan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Bu yıl 250 gram pidemiz 20 lira, 370 gram sade pidemiz 30 lira, kilogram fiyatı 81 TL, yumurtalı ve susamlı 370 gram pidemiz de 40 TL olarak belirlendi" dedi.
Ramazan pidesi fiyatı belli olduTürkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında 250 gram pidenin yeni fiyatının 20 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
Elektrik faturalarında yeni dönem başladıElektrik faturalarına ilişkin şubat ayı itibarıyla devreye alınan uygulamayla 2024’te yıllık tüketimi 5 bin kilovatsaat ve üzerinde, aylık ise ortalama 417 kilovatsaati aşan aboneler maliyet bazlı tarifeye tabi olacak.
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksinizRamazan ayının vazgeçilmezi olan pide, iftar sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. Fırından yeni çıkmış, sıcacık, çıtır çıtır ve bol yumurtalı bir pideye kim hayır diyebilir ki? Ancak artık fırına gitmeye gerek kalmadan, evinizde taş fırından çıkmış gibi nefis bir Ramazan pidesi yapabilirsiniz! İşte doğal yöntemlerle, katkısız ve en lezzetli haliyle ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…
Bir gelenektir kandil simidi: Altın renginde, kıyır kıyır kandil simidi tarifi için püf noktalarKandil simidi, Türk kültüründe kandil gecelerinde yapılan ve evlerde pişirilen özel bir lezzettir. Kandil geceleri, İslam dünyasında dini açıdan önemli kabul edilen ve özellikle dua, ibadet ve yardımlaşmanın teşvik edildiği gecelerdir. Geleneği devam ettiren vatandaşlar evde kandil simidi yapmak istiyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte hafif tatlımsı ve çıtır çıtır kandil simidinin püf noktası
Fırın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.