Gündem Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 27-28 Haziran YKS sınavı sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 27-28 Haziran YKS sınavı sokağa çıkma yasağı olacak mı?

22.06.2020 - 15:12 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki hafta sonunda binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınavı gerçekleştirilecek. Haftanın ilk gününden plan yapan vatandaşlar bu hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olacak mı YKS sınavının gerçekleştirileceği 27-28 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkma sınırlaması olur mu sorularına yanıt aramaya devam ediyor. 20 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavı öncesi ve sonrasında yoğunluk oluşmasını önlemek adına sınırlı süre ile sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı 27-28 Haziran YKS sınavı sokağa çıkma yasağı olacak mı

Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından alınan tavsiye kararları açıklanmıştı. Alınan bu tavsiye kararları arasında LGS ve YKS sınavının gerçekleştirileceğ günlerde sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulaması kararı alınabileceğini belirten Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından LGS ve YKS sınavlarının gerçekleştirileceği günlerde sınırlı süre ile sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurmuştu. 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen LGS sınavı öncesi ve sonrasında yoğunluk oluşmasını önlemek amacıyla 81 ilde 09:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasaktan muaf tutulanlar olduğu gibi birçok işletme de hizmet vermeye devam etti. Peki Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Haberin Devamı

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında

28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında

aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.