GündemHaliç’te otobüs var!

Haliç’te otobüs var!

06.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ‘amfibi’ otobüs ile Eyüp Sütlüce arası 5 dakikaya inecek. Suya girdiğinde gemi formunu alan otobüs 47 kişi kapasiteli

Haliç’te otobüs var

İstanbul’un turistik yerlerinden Haliç’te “amfibi” (yüzergezer) otobüs dönemi başlıyor. Suya girdiğinde tekerleklerini toplayan ve gemi formunu alan otobüs, Ağustos ayından itibaren İstanbulluların hizmetinde olacak.
Hollanda’nın Roterdam şehrinde de kullanılan ve “amfibüs” olarak bilinen araçla Eyüp Sütlüce arası 5 dakikada aşılacak.
Amfibüs distribütörü Magic Bus İstanbul’un Genel Müdürü Yılmaz Çelik, “Haliç’in iki yakası artık sadece kayıklarla değil bu otobüsle birbirine bağlanacak. Haliç turu kapsamında turistik gezilerimiz de olacak” dedi. 2013’ün Ağustos ayında ilk seferini yapacak taşıtın İstanbul’a tarihi bir değer katacağını söyleyen Çelik, taşıtın şehrin turizm gelirlerini önemli oranda arttıracağı belirtti.

Hem otobüs hem gemi
Türkiye’ye ilk etapta bir tane getirilecek araç şoför dahil 47 kişi kapasiteli. Sürücüsünün özel eğitim alacağı taşıtta motor sudan hiçbir şekilde etkilenmiyor. Taşıt, hem otobüste hem de gemide olan öğeleri içeriyor. Otobüs konforunu su yüzeyinde yaşatacak araçta gemilerde olduğu gibi kamaralar da olacak. Aracın hızı 15 km’yi geçmiyor.

KEŞFETYENİ
Ünlü oyuncudan Cannes çıkarması! Kıyafetiyle tam not aldı
Ünlü oyuncudan Cannes çıkarması! Kıyafetiyle tam not aldı

Cadde | 22.05.2025 - 15:17

Cannes Film Festivali'ne katılan ünlü oyuncu Tilya Damla Sönmez, yeni pozlarını paylaştı.

Yazarlar