Gündem Halkta karşılığı olmayana veda

Halkta karşılığı olmayana veda

29.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK’da kurmaylarına “Vatandaşta karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız... Kimseyi kırmadan süreci yönetin” talimatı verdi. Öte yandan İstanbul ve Ankara’da sürpriz adaylar gösterilebileceği konuşuluyor.

Halkta karşılığı olmayana veda

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yerel seçim öncesi “aday” gündemli toplandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, kurmaylarına belirlenecek adayların profili konusunda talimat vererek, “Bölgede, vatandaşta karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Kimseyi kırmadan yollarımızı ayıracağız. Kendi içinizde kavga etmeyin. Birlik beraberlik içinde süreci yönetin” dedi.

MYK’da Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ‘Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı’nın sonuçlarına ilişkin; Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ise 31 Mart yerel seçimlerine giderken AK Parti’deki aday belirleme sürecine yönelik kapsamlı birer sunum gerçekleştirdi.

LİSTE MESAİSİ

Yavuz sunumunda temayül yoklamalarıyla ilgili bilgilendirme yaparken, adaylık başvuru sayılarının büyükşehir belediye başkanlıkları için 66; il belediye başkanlıkları için 281, ilçe belediye başkanlıkları için 3 bin 698, belde belediyeleri için 629 başvuru olduğunu bildirdi. Mevcut belediye başkanlarından ise başvuru alınmadığına işaret etti.

Haberin Devamı

Toplantıda Erdoğan’ın kurmaylarına belirlenecek adayların profili konusunda talimat vererek, “Düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyin. Gidecekler mutlaka olacaktır; onlara da vefasızlık yapmak istemeyiz, yapmayız. Ama sonuçta gitmeleri gerektiği için gideceklerdir. Bölgede, vatandaşta karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Kimseyi kırmadan yollarımızı ayıracağız. Kendi içinizde kavga etmeyin. Birlik beraberlik içinde süreci yönetin” dediği öğrenildi.

Öte yandan AK Parti’de pazar günü 81 ilde yapılan temayül yoklamalarının tutanakları, yoklamada kullanılan manyetik kart ve kart okuyucular, her ilin temayül komisyon başkanları tarafından bavullarla Genel Merkez’e teslim edildi.

Ardından dün AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Külliye’ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aday adaylığı listeleri üzerinde çalıştığı öğrenildi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA SÜRPRİZ ADAY OLABİLİR

AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan çalışmalar kapsamında büyükşehirlerde özellikle de İstanbul ve Ankara’da belediye başkanlıklarına “herkes için sürpriz” bazı isimlerin aday gösterilebileceği konuşuluyor. İl ziyaretleri ve ardından miting takviminin aralık ayında başlatılacağı değerlendiriliyor.

 

Yazarlar