Gündem Hamza Dağ: Turkuaz bir Körfez göreceğimiz İzmir'i vaat ediyorum

Hamza Dağ: Turkuaz bir Körfez göreceğimiz İzmir'i vaat ediyorum

25.02.2024 - 17:33 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Karşıyaka seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Hamza Dağ: Turkuaz bir Körfez göreceğimiz İzmiri vaat ediyorum

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Karşıyaka seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada Karşıyaka'daki deniz kirliliğinin kendisini üzdüğünü belirtip, "Belki birileri gibi 'Körfez'de şu kadar sürede yüzeceğiz' deyip Güzelbahçe'de denize girecek değilim. Ama ben birkaç yıl içinde Körfez'de balıkları göreceğimiz, turkuaz bir Körfez göreceğimiz İzmir'i vaat ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Karşıyaka seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı İsmail Çiftçioğlu'nun hazır bulunduğu açılışa çok sayıda partili ile birlikte vatandaşlar da eşlik etti. Açılışta yaptığı konuşmada Dağ, kentin ihtiyaçlarına çözümler üreterek çalışacaklarını belirtip Karşıyaka'nın merkez ilçelerden bir olması sebebiyle sorunlardan doğrudan etkilendiğini dile getirdi. Karşıyaka'da ikamet eden 341 bin 857 vatandaşın daha yaşanabilir bir İzmir'i hak ettiğini söyleyen Dağ, "İki tane tramvayımız var. Biri Karşıyaka Tramvayı, diğeri Konak Tramvayı. İkisi ayrı ayrı yerlerde. İkisinin birleşmesi gerekiyor. Onu kim yapar? Biz yaparız Allah'ın izniyle. Yalı Bulvar'da yapacağımız battı çıktıyla denizle karayı bir nevi birbiriyle buluşturmuş olacağız. Bayraklı-Karşıyaka dağ yolundan yüzlerce kez geçtim. İnşallah o dağ yolunu genişletip Altınyol'a kısmen de olsa bir alternatif oluşturacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak 'kaf kaf kaf, sinsin, kaf sinkaf'ın en büyük destekçilerinden biri olacağız" dedi.

Haberin Devamı

'KARŞIYAKA'YA YATIRIM YAPILMIŞSA ALTINDA BU KARDEŞİNİZİN İMZASI VAR'

Alandaki pankartlardan birini okuyan Dağ, 'SKM açılışı yapmak yetmez Karşıyaka Stadı'nı da açmak sana nasip olacak' yazılı pankarta yanıt olarak şunları söyledi: "Bu şehirdeki istemezükçüler olmasaydı benim Büyükşehir Belediye Başkanı olmama gerek yok. Karşıyaka Stadı'nın kurdelesini çoktan kesmiştik. Karşıyaka Stadı için bu kardeşiniz uğraş verirken, Binali Yıldırım uğraş verirken Karşıyaka kamuoyundan gerekli desteği alamadığımızı, o zamanki yerel yöneticilerden bırakın desteği kösteği gördüğümüzü, o zamanki kulüp yöneticilerinden de yeterli desteği göremediğimizi ifade etmek istiyorum. Buna rağmen mahkeme kararı çıkıncaya kadar bu stadı burada yapacağımızı çok net bir şekilde ifade ettik ve mücadelesini verdik. Yine mücadelesini vereceğiz. Karşıyaka'da Gençlik Spor Bakanlığı'ndan 100 dönüm araziyi Karşıyaka Spor Kulübü'ne tahsisini yaptık. Orası Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndaydı. Milli Emlak'taydı. Biz onu oradan Gençlik Spor Bakanlığı'na geçirttik. Gençlik Spor Bakanlığı'ndan da 100 dönüm arazi için kulübe tahsis yaptırdık. Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı orayı altyapı tesisleri yapmak için tahsisini istedi ve biz de gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreç kulübün yapacağı bir işti. Kulübün başkanları değişse de kurumsallık devam eder. Onun için inşallah kulüp bu konuda önümüzdeki süreçte adımları atacak. Yani Karşıyaka'ya belediye olsun, hükümet olsun, Karşıyaka'ya bir yatırım yapılmış ise bu yatırımın altında bu kardeşinizin imzası vardır. İzi vardır, eseri vardır, mücadelesi vardır."

Haberin Devamı

'50 BİN TANE SOSYAL KONUT'

Karşıyaka'daki deniz kirliliğinin kendisini üzdüğünü dile getiren Dağ, körfezin altında balıkların yüzdüğünü görmek istediğini belirtip, "Belki birileri gibi 'Körfez'de şu kadar sürede yüzeceğiz' deyip Güzelbahçe'de denize girecek değilim. Ama ben birkaç yıl içinde Körfez'de balıkları göreceğimiz, turkuaz bir Körfez göreceğimiz İzmir'i vaat ediyorum. Çiğli Arıtma Tesisimizin modernizasyonunu gerçekleştirerek Körfez'deki ve şehrimizdeki koku sorununu çözüme uğraştıracağız. Ulaşım ağını Körfez geçişiyle, yeni çevre yoluyla, yeni metro hatlarıyla, yeni otobüslerle güçlendirdiğimizde Karşıyaka'daki hemşerilerimiz büyük bir nefes alacak. 25 yıldır şehrimizde ne yazık ki sosyal konut üretilmedi. Alt gelirli kardeşlerimize ve orta gelirli kardeşlerimize 50 bin tane sosyal konut üreteceğiz. Müteahhitlerle vatandaşlarımızı baş başa bırakmayacağız. İzmir Konut A.Ş.'yi kuracağız ve 50 bin tane konutu maliyetine İzmir hemşehrilerimize vereceğiz. 5 yıl İzmir'de oturma mecburiyeti koyacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'İZMİR GÜZEL AMA DAHA GÜZELİ HAK EDİYOR'

İzmir'de yaşamının en güzel yıllarını geçirdiğini ifade eden Dağ, okuyup meslek sahibi olup ailesini kurduğunu söyledi. İzmir'e 4 dönem milletvekili olarak hizmet ettiğini kaydeden Dağ, "Şimdi de eşsiz İzmir'e şehri emin olmak için yola çıkıyorum. Şehri emin olmak, belediye binasına hapsolmamaktır. Mesainin tamamını belediye binasında geçirmemektir. Şehri emin olmak, kendini hemşerilerin derdinden soyutlamamaktır. Şehri emin olmak, bu sokaklarda adım adım gezmek demektir. Belediye hizmetleri sadece köprü yapmak, yol yapmak, kaldırım yapmak değil, bu şehrin insanlarının hangi sorunu varsa onunla ilgilenmek demektir. Hepimiz biliyoruz ki İzmir güzel ama daha güzeli hak ediyor. Bunun için bize düşen ne varsa fazlasıyla yapmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

'SİYASETLE İLK TEMASI BENİMLE OLDU'

Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her bir yol arkadaşım, İzmir'in gerçek belediyeciliği tanışmasını sağlayacak. Hem Karşıyaka'da hem İzmir'de bunu başarmalıyız. Çünkü İzmirliler her şeyin daha iyisini hak ediyor. Karşıyaka gibi güzel ilçemizde İsmail Çiftçioğlu gibi güzel bir kardeşim var. Üniversite yıllarından bu yana tanıyorum. Gençlik Kolları Başkanıydım. İsmail de kulüp başkanıydı. Siyasetle ilk teması benimle oldu. O günden beri sadece kendi hayatıyla değil, insanların hayatıyla dertlendiğine, cemiyet hayatını önemsediğine ve 'Bu insanlara nasıl faydalı olabilirim?' şeklinde bir hayat sürdüğüne kefilim. Birilerinin çantada keklik gördüğü, arka bahçe gibi gördüğü Karşıyaka'da İsmail Çiftçioğlu kardeşime biliyorum ki Karşıyakalı hemşerilerim kıymayacaklar ve Allah'ın izniyle onu Karşıyaka'nın 341 bin vatandaşın derdiyle dertleneceğine emin olacak şekilde Karşıyaka şehri emini yapacaklar."

'OTOPARK SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜ KARŞIYAKA İÇİN GELİYORUZ'

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı İsmail Çiftçioğlu da konuşmasında "Kentimizde ihmal edilmişliğin izlerini ortadan kaldıracağız. Belediyemizi yatırım yapar duruma getireceğiz. Belediyenin borç yükü var kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanacağız. Her semtin sorunlarını ve beklentileri biliyorum. Atatürk'ün Karşıyaka'sından Zübeyde Hanım kentinden sesleniyoruz. Burayı daha güzel yapacağız. Trafik yoğunluğunun olmadığı, otopark sorunun çözüldüğü Karşıyaka için geliyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Karşıyaka seçim koordinasyon merkezinin açılış kurdelesi kesildi.