Gündem Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor?

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor?

20.04.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

Kahvaltı neredeyse her ülkede farklı bir şekilde tüketiliyor. Kimi ülkelerde çaysız kimilerinde ise kahvesiz başlanmıyor güne... Sabah kalkar kalkmaz balık yiyen de var fasulye de. Peynir kimilerinde olmazsa olmaz kimilerinde lüks. İşte şaşırtıcı yönleriyle ülke ülke kalvaltı kültürü...

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Dünyanın neresinde olursanız olun güne kahvaltı ile başlamalısınız. Peki ama hangi ülkede ne yiyebilirsiniz? İngiltere’den Japonya’ya sizin için derledik...

Haberin Devamı

İngiltere’de kahvaltı kültürü

İngilizlerin kahvaltı sofralarında vazgeçilmezleri tereyağlı yumurta, kızarmış domates, mantar, fasulye, domuz pastırması, domuz sosisi ve kızartılmış ekmeklerdir. İngilizler kızartılmış ürünleri tercih ederler. Çaylarını sütlü olarak tüketirler. Ayrıca mısır gevreği de kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir.

Amerika’da kahvaltı kültürü

Amerikan insanı da kızartılmış ürünleri tercih eder. Bir Amerikan kahvaltı masasında domuz pastırması, kızarmış yumurta, domuz sosisi ama özellikle waffle, pancake ve mısır gevreği olmazsa olmazdır. İçecek olarak her zaman tercihleri filtre kahvedir.

Almanya’da kahvaltı kültürü

Alman insanı da kahvaltısına son derece düşkündür. Masalarının vazgeçilmezi peynir çeşitleridir. Bunun dışında domuz eti, patates, yumurta ve Alman ekmeği tüketirler.

Fransa’da kahvaltı kültürü

Fransa’da peynirler son derece meşhur olmasına rağmen Fransız insanı kahvaltılarında peynir yemezler. Kahvaltılarında tercih ettikleri bir numaralı gıda kruvasandır. Ve içecek olarak da kahve ya da sıcak çikolata tercih ederler. Bazı Fransız kahvaltı sofralarında krepler de bulunur. Krep tercihleri reçelli ya da çikolatalıdır.

Rusya’da kahvaltı kültürü

Rus insanı için kahvaltıda tercih havyardır. Havyar, lakerda, et ve yumurta kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Sofrada lakerdaları ve esmer ekmekleri mutlaka bulunur.

Haberin Devamı


İtalya’da kahvaltı kültürü

İtalyanlar kahvaltılarında kruvasan, bademli bisküviler, çeşitli marmelatlar, içecek olarak cappuccino ve meyve suları tercih eder.

Japonya’da kahvaltı kültürü

Japonların kahvaltısında pilav, balık ve soya filizi vazgeçilmezdir. Soya çorbaları her zaman vardır. Kahvaltıda somon yemeği de severler. Yumurtayı az pişmiş yerler. İçecek olarak tercihleri yeşil çaydır. Kahvaltı sofralarında peynir kültürü yoktur.

Türkiye’de kahvaltı kültürü

Türk insanı kahvaltısına son derece önem verir. Kahvaltı masasında yumurtası, omleti, peynir çeşitleri, zeytini olmazsa olmazdır. Yumurta gerek haşlama gerek omlet gerek sucuklu gerek pastırmalı son derece çeşitli bir şekilde tercih edilir. Ev yapımı reçeller, bal, domates, salatalık, biber Türk kahvaltı masasında bulunur. İçecek olarak her zaman çay tercih edilir.