Gündem ‘Hayallerin yaşı yok’

‘Hayallerin yaşı yok’

22.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Neptün Bozkır ve oğlu Cenk Bozkır, “Her Yaşta Yollarda” projesiyle motosiklete binip İtalya turuna çıktı. Baba, oğlun motosikletli seyahati azmin yaş sınırı olmadığını gösterdi.

‘Hayallerin yaşı yok’

Aleyna Sevim - Yaşlanmayla ilgili tabuları yıkmayı, toplumda var olan negatif algıyı pozitife çevirmeyi amaçlayan AgeSA, bir baba - oğulun hayallerini gerçekleştirmesine de destek oldu. AgeSA’nın desteğiyle 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır, motosikletleriyle İtalya turu yaptı. Baba oğulun 26 Eylül’de İpsala’dan başlayan yolculuğu, 8 Ekim’de İtalya’nın Trieste şehrinde tamamlandı. İkili, 3.500 kilometrelik parkuru scooter motosikletleriyle katetti.13 gün süren seyahatlarini Milliyet’e anlatan baba ve oğul, hayalleri gerçekleştirmenin yaşı olmadığını ifade ederek, sağlık durumları elverdiği müddetçe seyahat etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Cenk Bozkır şunları anlattı: “İtalya’nın birçok yerini dolaştık, otomobillerin bile zorçıkabildiği, halen faal 3.357 metre yükseklikteki Etna Yanardağı’na motosikletlerle tırmandık. Babamın aktif kalmasını sağlamaya çalışırken bu seyahat ortaya çıktı. O bizi küçükken motosikletlerin arkasına koyup gezdirirdi. Babamın bu işe daha çok sarılmasını istedim ve ‘Eski bir motosiklet yapabilir miyiz?’ dedim. Bu şekilde başladı. Sonrasında genç insanlar da babamı bulmaya başladı ve ‘Neptün abi fenomeni’ ortaya çıktı. Babamın geçmişinde profesyonel tamircilik işi yok ama ektiğimiz tohum tuttu.” 

‘Kendi kendimizi yaşlandırmayalım’

Baba Neptün Bozkır seyahat tutkusunu şöyle anlattı:

“İlaç firmasından emekliyim. Motorlara ilgim 17 yaşında başladı. Türkiye yaşlı insan kitlesine sahip. İnsanlar yaşlanmıyorlar aslında kendilerini yaşlandırıyorlar. Benim bütün günlerim dolu. En kötü program programsızlıktan iyidir. Scooter motorlar herkesin harcı değil. 60-70 km hızla o yol bitmez gibi görünüyordu ama bitirdik. Yol boyunca bizi tebrik ettiler. Hayallerimizi gerçekleştirmenin yaşı yok. Bunu oğlumla birlikte çıktığımız bu seyahatle de kanıtladığımıza inanıyorum. 81 yaşındayım, kimilerine göre evde köşemde oturup bulmacamı çözmeliyim. Ne işim var, İtalya’da? Ama ben
hayatıma güzellik katmanın peşindeyim. Umarım yaşıtlarıma da cesaret veririm.”