Gündem ‘Her bir evi gezip sorunları anlatın’

‘Her bir evi gezip sorunları anlatın’

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadınlara örgütlenin çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Örgütlenmeyi sağladığınız andan itibaren önünüzde hiçbir gücün durmayacağını göreceksiniz. Her bir evi tek tek gezip her kadına sorunları ve sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini anlatın” dedi.

‘Her bir evi gezip sorunları anlatın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Parti Genel Merkezi’nde CHP Kadın Kollarının organize ettiği “Eşitlik Gelecek” başlıklı toplantıya katıldı. Partisinin 81 İl Kadın Kolu başkanıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADINLARI ÖRGÜTLEYİN: Her birimize düşen görev bu dramı sonlandırmak için kadınları ciddi örgütlemeniz gerekiyor. Kadın örgütlenmesini sağladığınız andan itibaren önünüzde hiçbir gücün durmayacağını göreceksiniz. Nüfusun yüzde ellisi kadınsa parlamentonun yüzde ellisi kadın değil. Demek ki salt yasa çıkarmak yetmiyor. 21 yıldır tek başına ülkeyi yöneten bir siyasal iktidar neden bugüne kadar bu sorunları çözmedi? Neden kadınların hakkını teslim etmedi? Her bir evi tek tek gezip her bir kadına yaşadığı sorunları ve o sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini anlatmak zorundasınız.

HUKUKA UYGUN DEĞİL: Şu anda saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti aslında yoktur. Yönetiyorlar, evet ama meşru değildir, ahlaki değildir, yasal değildir, hukuka uygun değildir, anayasaya uygun değildir. Bunları bilmek ve bunları anlatmak zorundasınız. İktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyetinin toplumun her kesimi tarafından sorgulanması gerekir. Eğer sorgulamazsanız kendisini meşru olarak görmeye devam edecektir. Eğer devleti yöneten temiz değilse kirliyse ve her türlü yolsuzluğu meşru gören noktaya gelmişse artık o ülkeyi sağduyuyla yönetemez. Sakın unutmayın. Erdoğan’ın mal varlığı nerede? Türkiye’de değil, yurt dışında.

Haberin Devamı

MEŞRUİYETİNİZ YOK: Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir kişinin devleti yönetmesi devleti nereye getirir, işte size anlattığım noktalara getirir. Biz CHP olarak ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasal iktarın aldığı her kararı gözden geçiririz. Ben bunları anlattım ya biliyorum şimdi havuz medyası diyecek ki ‘olur mu efendim bunlar seçimle geldi’. Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz. 81 ilden geldiniz, bu dediklerimi gittiğiniz yerde kadınları toplayacaksınız ve onlara anlatacaksınız. Var olan saray iktidarı meşru bir iktidar değildir. Beka sorunu budur işte.

‘SEÇİMDE YAPILAN KARALAMALARI ANLATIN’

Kılıçdaroğlu, kadın il başkanlarını dinledikten sonra konuşmalara yanıt verdi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, erkeklerin her eve giremeyeceğini ama kadınların her eve girebileceğini belirterek, “Ev ev gezin. Bu konuda Kadın Kollarına daha fazla iş düşüyor. Daha fazla hassasiyet gösterin, daha fazla çalışın” dedi. CHP liderinin, “Seçim döneminde yapılan karalamaları anlatın. Bunu yapan birisi cumhurbaşkanı olamaz. Bunu gittiğiniz her yerde anlatın, insanlara anlatın” talimatını verdiği öğrenildi. -MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

CHP ‘MAVİ TİK’İNİ KAYBETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi, resmi x hesabında (Twitter) isminin yanına Türk bayrağı ekleyince ‘mavi tik’ini kaybetti. Yapılan işlem kural ihlaline neden olunca, sosyal medya platformu partinin resmi hesabındaki mavi tiki kaldırdı.

Yazarlar