Gündem HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama

28.06.2015 - 12:40 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarının nasıl yapıldığını detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve HGS Kaçak Geçiş İhlali Sorgulama

Bazı otoyol ve köprülerde geçişler belli bir ücretle yapılmaktadır. Bu ücretlerin alınmasında pratik ve hızlı bir geçiş sağlamak için birçok sistem kurulmuştur. Bu sistemlerden biri KGS’dir.KGSyani kartlı geçiş sistemine göresürücüler bu otoyol ve köprülerde kartlarını gösterip geçişyapmaktadır. Bir diğer sistem ise kart okutma ile yapılan OGS’dir. Bu iki sistemle geçişler hızlı olmayabilmekte ve otoyol ve köprülerde trafik sorunu ile karşı karşıya kalınabilmekteydi. Bundan dolayı daha hızlı ve pratik bir sistem arama çabalarına girişilmiş ve sonucunda HGS yani hızlı geçiş sistemi geliştirilmiştir. Bu sistem ile PTT şubelerinden alacağınız HGS kart ile köprü ve otoyollardan hızlı birşekilde geçiş yapabilirsiniz. Biz bu sayfada sizlere HGS kartınızda ne kadar geçiş hakkı yani bakiye kaldığını öğrenmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinizi ve HGS geçiş ihlali yaptıysanız bunu nasıl öğreneceğinizi anlatacağız.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS Bakiye Sorgulama

Sizde HGS kart sahibi iseniz ve kartınızda ne kadar geçiş hakkı kaldığını yani bakiyenizi öğrenmek istiyorsanız. Bu bölümde yer alan bilgiler doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Eğer sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız iki yoldan birini seçebilirsiniz.

İlk yol olarak her hangi bir PTT şubesine giderek HGS kart bakiye sorgulama işlemi için talepte bulunabilirsiniz. Ancak bu yoldan sorgulama yapmak isterseniz biraz zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı bizim tavsiyemiz ikinci yol olan online HGS bakiye sorgulama uygulamasından yararlanmanız doğrultusunda olacaktır. Sizde online olarak HGS bakiye sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız ilk olarak www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriniz. Daha sonar açılacak olan sayfada sağ tarafında ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ adı ile bir kısmı karşınıza çıkacaktır. Bundan sonar ise karşınıza yeni bir sayfa açılacaktır. Açılacak olan sayfada; ‘Üye Olun’ ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ şeklinde yer alan bölümlerden ‘Üye Olun’ yazan bölüme giriniz. Daha sonar ise, T.C kimlik numarası ya da Vergi numarası ile HGS bakiye sorgulaması yapacak kişinin kendisinin belirlemiş olduğu şifre, burada yer alan ilgili kısımlara yazılmalıdır. Daha sonra, sayfada yer alan güvenlik kodu da ilgili alana yazılmalıdır.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de iki farklı yoldan yapabilirsiniz. İlk yol olarak size en yakın PTT şubesine giderek geçiş ihlali hakkında bilgisahibi olabilirsiniz. Bir diğer yol ise online olarak yapabileceğiniz HGS geçiş ihlali sorgulama işlemidir. Bu işlemi yapmak için ilk olarak www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız. Bundan sonraki adımda sisteme üye olmaya gerek olmadan, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alanve ‘geçiş ihlali sorgula’ yazan alana geliniz. Bir sonraki adımda ise açılan sayfada, ‘araç plaka numarasını giriniz’ yazan alana araç plaka numaranızı eksiksiz olarak giriniz. Son olarak yine bu sayfada yer alan güvenlik kodunu ilgili alana giriniz ve ardından sorgula butonuna basınız.