Gündem HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri Nasıp Yapılır?

HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri Nasıp Yapılır?

12.07.2015 - 09:58 | Son Güncellenme:

Online HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemi ile vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlanmıştır. HGS bakiye sorgulama işleminin yapılışını ve HGS bakiye sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirisiniz.

HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri Nasıp Yapılır

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında son derece önemli etkiler ortaya çıkarken, özellikle de araç teknolojisi her geçen gün trafikteki araç sayısının yüksek oranlarda artış göstermesine yol açıyor. Bu durumda trafikte yeni nesil sorunların baş göstermesine yol açıyor. Özellikle de Türkiye’deki karayollarındaki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarındaki yetersiz kalan eski sistemler ile birlikte birleşen yoğun trafik sorunu trafikte önemli boyutta çözülemez sorunların yaşanmasına yol açıyor. Ancak günümüzde bu alanda yapılan çalışmalar kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. HGS kart ve HGS etiketi olarak iki parçadan oluşan ve tek ortak HGS bakiyesini kullanılıyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmalar sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi daha önceki sistemlerde yer almayan yenilikler ile birlikte vatandaşın hizmetine sunuluyor. Özellikle de vatandaş artık, internet üzerinden son derece pratik bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Vatandaşın HGS bakiye yönetimlerini son derece pratik bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlamakta olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri pek çok önemli avantaj ve fırsat sağlıyor. HGS bakiye sorgulama gibi işlemlerde de vatandaşa sunulan son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar bulunuyor. Bunun dışında PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin özellikle yetersiz HGS bakiyesi nedeni ile gerçekleştirdikleri geçiş ihlallerine ilişkin cezalarının bulunup bulunmadığını online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri mümkündür. Bu gibi hizmetlerle HGS kartındaki güncel bakiye durumu PTT HGS müşteri hizmetleri sistemine giriş yapılarak, internet kolaylığında öğrenilebiliyor. Dijital platformda yer alan bu web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri geçiş ihlali sorgulaması yapılacak aracın plakası girilerek kolay bir şekilde üyeliksiz gerçekleştiriliyor. Bu sebep dolayısı ile de dijital platformdaki PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında vatandaşlar tarafından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Hızlı Geçiş Sistemi için HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Aracın ön camına yapıştırılan HGS etiketi ile otomatik olarak alınan geçiş ücretlerinden kaynaklı olarak HGS bakiyenin tükenmesi gibi durumlara karşı bu online hizmet yoğun şekilde kullanılıyor. PTT Müşteri Hizmetleri’ nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasından online HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılabiliyor. HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olan PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemleri için müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelikleri bulunmuyor ise üye olun ekranına giriş yapabiliyor.