Gündem HGS Bakiye Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Bakiye Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

29.03.2015 - 09:21 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işlemi ve geçiş ihlali sorgulama oline bir şekilde kolayca yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama işleminin adımları ve HGS bakiye sorgulama işleminin tüm detayları haberimizde!

HGS Bakiye Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sunduğu mobil teknolojik avantajlar ile birlikte artık her alanda olduğu gibi karayollarında da önemli sorunlara profesyonel ve kaliteli çözümler getirilebiliyor. Özellikle de son yıllarda karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde artan yoğun trafiğin üzerine OGS ve KGS sistemlerinde araç sürücülerinin kart okutma çilesi ile uğraşmaları dolayısı ile trafiğin kilitlenme noktasına gelmesine yol açıyordu. Ancak geçtiğimiz tüm gişelerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ ye yapılan geçiş ile birlikte bu büyük soruna büyük ölçüde çözüm getirilebildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi gişeleri ortaya çıkartıldı. HGS olarak kısaltılan bu yeni ücretli geçiş sisteminde araç sürücülerinin durmaların gerek kalmadan otomatik ödeme ile geçişler yapılabiliyor ve dolayısı ile köprü ve otoyol gişelerindeki OGS ve KGS gişelerinde kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalınmaması ile trafikte önemli ölçüde rahatlama sağlanabiliyor. Karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli HGS gişelerinden geçebilmek için araç sürücülerinin PTT şubelerine araç ruhsatları ve kimlikleri ile birlikte bireysel başvuru yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

HGS kartı alımları sırasında HGS bakiye limitinin ortak olarak kullanıldığı HGS çipli etiketi de veriliyor. Araçların ön camının kolay görünebilir noktalarına yapıştırılan HGS çipli etiketi ile HGS gişelerinden geçişlerde otomatik olarak HGS bakiye üzerinden ödemenin yapılabilmesi sağlanabiliyor. Böylelikle de araçların gişelerde durmasına gerek kalmadan ücretli geçişlerini yasal olarak gerçekleştirebilmeleri ve trafikte doğan yoğunluk sorunun çözümü sağlanabiliyor. PTT Genel Müdürlüğü’nün mobil teknoloji entegrasyonunda en büyük başarıyı yakaladığı HGS projesinde HGS bakiye yönetiminde de önemli ve etkileyici hizmetler sunuyor.

HGS ile birlikte araç sürücülerinin cep telefonlarının HGS bakiye azalması veya tükenmesi gibi durumlarda bildirim mesajı gönderilerek, haberdar olması ve böylelikle de HGS gişelerindeki geçişlerinde bakiye yetersizliği gibi sürpriz durumlar ile karşı karşıya kalmaması amaçlanıyor. Bunun dışında PTT Müşteri Hizmetleri tarafından destek hattı aracılığı ile HGS bakiye sorgulama yapılabildiği gibi PTT şubelerinden de sorgulama yapılabiliyor.

HGS bakiye sorgulama işlemi aynı zamanda dijital ortam üzerinde yer alan PTT Müşteri Hizmetleri ekranından müşteri destek bölümüne erişim sağlayarak, ‘üyelik’ sayfasından üye olarak online yapılabiliyor. ‘Üyelik’ ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre belirleme’ işlemleri ile üye olunabiliyor ve sorgulama yapılarak güncel bakiye öğrenilebiliyor. PTT Müşteri Hizmetleri’nin dijital ortamda yer alan internet sayfası üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

PTT Müşteri Hizmetleri’nin internet sayfasında yer alan geçiş ihlali sorgulama ekranından aracınızın plakasını girmeniz ve güvenlik doğrulamasını yapmanız geçiş ihlalinden doğan herhangi bir cezanızın bulunup bulunmadığını son derece kolay bir işlem ile öğrenebiliyorsunuz.