Gündem HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama yapabilmek için hangi bilgiler gereklidir?

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama yapabilmek için hangi bilgiler gereklidir?

04.04.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama online olarak yapılabilen işlemlerden birisidir. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama yapabilmek için bu konuda yetkili kuruluş olan PTT’ye ait resmi internet sitesini ziyaret etmelisiniz. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama ile ilgili daha fazla bilgi için yazımızı okumanız faydalı olacaktır.

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama yapabilmek için hangi bilgiler gereklidir

Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde geliştirilen trafikte ki kolaylık hayatımızın çok çeşitli alanlarda pratiklik sağlar. Yapılan çalışmalar sonucunda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri de trafikte karşılaşılan fazla zaman kaybıdır. Gerçekleşen bu zaman kaybı ile vatandaşlar olarak bizler işe, okula gitmek istediğimiz yere daha hızlı ulaşım sağlamak için başka yollar deneriz. Son zamanlar da gelişen ve trafikte kullanılan yöntemler oldukça fazladır. Her gün sıkça kullanılan köprü ve otobanlar sabahın erken saatlerinde araçlarla dolup taşmaktadır. Bu yerlerden geçişimizi sağlamak için kullanılan birtakım avantajlar vardır. Köprülerden ve belli başlı yerlerden kendi özel aracımızla geçmek istersek yapmamız gereken ilk şey bu yerlerden geçebilmek için geçiş hakkımızın olması gerekir. Bunun içinde bir Hızlı Geçiş Kartına sahip olmamız gerekir. Bu kart sayesinde bizler geçiş üstünlüğümüzü sağlayarak trafikte daha fazla zaman kaybetmeden kısa bir zaman dilimi içerisinde yol alabiliriz. Ardından da bizlere verilen bu kartlarla geçişimizi kolaylıkla yapabiliriz. Bu kartlara yüklediğimiz paralarla bakiyemizi doldurup yolumuza devam edebiliriz. Geçiş yaparken bizler bu kartları cihazlara okutarak geçişimizi yaparız. Bakiyemiz azaldığında ve acil olarak geçiş yapmak istediğimizde ne yazık ki bizler zaman harcamak zorundayız. Çünkü ilk olarak bakiye tahsili yapmamız gerekir. Bunun için öncelikle bizler bakiyemizi doldurmamız gerekir. Bakiyemizi en yakın alanlardan yükleyerek zor durumda kalmamış oluruz. Böylece bizler de strese girmemiş oluruz. Ancak bazen araç kullanıcıları bu kartlarına para yüklemeyi unutabilirler. Böyle olunca da vatandaşlar köprü ve benzeri yerlerden geçiş yaparken HGS geçiş ihlali yaparlar. Bu da yasaktır. Bunun için de cep telefonlarınıza bu HGS bakiyesi ile ilgili bilgi mesajı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
HGS geçiş ihlali yaptığımız zaman bu geçişleri HGS hizmetinin resmi internet sitesinden görüntüleyebiliriz. HGS hizmetleri için PTT kurumu HGS müşteri hizmetleri resmi internet sitesini oluşturmuştur. Bu internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümden sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz var ise bu bölüme e­posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz yok ise üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Kullanmakta olduğunuz e­posta adresinizi de sisteme girdikten sonra bir şifre oluşturmanız gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sisteme giriş yapıp HGS ile ilgili bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama seçtikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını da girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS bakiyeniz kalmadıysa yükleme işlemi için PTT kurumlarına veya bankalara gitmeniz gereklidir. İnternet üzerinden de HGS yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun HGS bakiye yükleme sistemine girdikten sonra üye olmadan bakiye yüklemek için sağ tarafta bulunan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmelidir. Sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği seçtikten sonra seçtiğiniz seçeneğin bilgisini sisteme girerek yükleme işlemine devam edebilirsiniz.