Gündem Himmet davasında 14 iş adamına hapis cezası

Himmet davasında 14 iş adamına hapis cezası

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Dünya Pazarlama AŞ. eski ortaklarının da aralarında bulunduğu 16’sı tutuklu 101 sanığın yargılandığı davada, 8 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olma”, 6 sanığın ise “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 1 yıl  13 ay ile 9 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi. Mahkeme heyeti 75 sanığın beraatine karar verdi.

Himmet davasında 14 iş adamına hapis cezası

15 sanığa tahliye

Haberin Devamı

FETÖ’nün finans ayağı kapsamında da, Bank Asya’nın ticari ve idari karar alma, yönetim kurulunu belirleme, oy ve itiraz hakkına sahip A grubu hissedarı 24’ü tutuklu 3’ü firari 62 sanığın, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada, 15 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Alibey Spor Salonu’nda görülen duruşmada, sanık avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından, mahkeme heyeti talepleri değerlendirdi.

Yurt dışı yasağı

Daha sonra ara kararını açıklayan heyet, tutuklu sanıklar Adnan Özata, Aşır Taşkıran, Eyyup Kadıoğlu, Hakkı Coşkun, Hasan Keklik, Hasan Kurt ve Mehmet Fevzi Yücel’in mevcut delil durumu ile tutuklu kaldıkları süre ve savunmalarının alınmış olması gerekçesiyle tutuklu sanıklar Ali Gülen, Cemil Gürleroğlu, İbrahim Yöndem, İlhami Gülen, Mustafa Demir ve Sadık Gülen’in yaşları ve savunmalarının alınmış olması gerekçesiyle tahliyelerine hükmetti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Musa Korkmaz ve Yusuf Gülen’i ise dosyaya yansıyan sağlık durumlarını dikkate alarak tahliye ederken, tahliyelerine karar verilen toplamdaki 15 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve her ayın son pazar günü ikametlerine en yakın karakola giderek imza vermeleri şeklinde adli tedbir koydu.l İSTANBUL AA