Gündem İHA ve SİHA’ya ‘keskin göz’

İHA ve SİHA’ya ‘keskin göz’

03.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerli üretim İHA ve SİHA’ların alt sistemleri de millileşmeye devam ediyor. O parçaların en önemlilerinden ASELSAN’ın geliştirdiği gözetleme ve hedeflemede kullanacak kamera sistemi TSK’ya teslim için hazır...

İHA ve SİHA’ya ‘keskin göz’

ANKARA Milliyet - İnsansız hava araçlarından (İHA), uçaklara tüm hava platformlarının elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi için kullanacağı ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410’un ilk seri üretimleri gerçekleşti.
İlk ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410 ürünleri TSK’ya teslim edilmek üzere paketlendi.

Haberin Devamı

İlk seri üretim sebebiyle ASELSAN’da düzenlenen törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Kahraman ordumuza teslim edilecek yeteneğin özverili çalışmalarla ortaya çıktığı sonucunu görmek memnuniyet verici” dedi. Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise cihazlar için “Teknolojik bağımsızlığın yeni nişaneleri” diyerek, “Ambargolara yanıt niteliği de taşıyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliştirildi ve kendi alanında dünyanın en iyileri oldu. Hava platformlarımızın keskin gözü olacak sistemlerimizin, milletimize kazandırılması için gece gündüz çalışan, milli mühendislik yeteneklerinin geldiği noktayı dünyaya ilan eden ASELSAN ekibini tebrik ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

Haberin Devamı

Özellikleri neler?

ASELFLIR-500 sisteminde 3-5 mikrometre yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera, yüksek çözünürlüklü gündüz görüş kamerası, yüksek çözünürlüklü SWIR kamera, lazer hedef işaretleme birimi, lazer mesafe ölçme birimi, lazer nokta takibi ve lazer noktalama bulunuyor.