Gündem İl dışı yer değiştirme sonuçları belli oldu (2017 İl dışı atama)

İl dışı yer değiştirme sonuçları belli oldu (2017 İl dışı atama)

22.06.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2017 il dışı atama sonuçları bugün ilan edildi. Öğretmenler il dışı yer değiştirme sonuçlarına MEBBİS ve MEB İnsan Kaynakları Müdürlüğü sitelerinden öğrenebilecekler.

İl dışı yer değiştirme sonuçları belli oldu (2017 İl dışı atama)

21 Haziran'da sona eren il dışı atama başvurularının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEBBİS üzerinden sorgulanabilecek olan il dışı atama sonuçlarına ulaşabilecekler.

Haberin Devamı

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçları 23 Haizran 2017 Cuma günü ilan edildi. Öğretmenler atama sonuçlarını MEBBİS ve "http://ikgm.meb.gov.tr/" adresinden öğrenebilecekler.

Atamalar 23 Haziran 2017 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı
dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Haberin Devamı

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal
edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır