Gündem Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan! İlk fidanı Erdoğan dikti

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan! İlk fidanı Erdoğan dikti

29.05.2022 - 15:11 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi İstanbul’un fethinin yıl dönümünde fidanlarla buluştu. İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikerken alanda büyük bir coşku yaşandı.

İstanbul'un fethinin 569. yılı kutlamaları ve millet bahçesi ilk fidan dikimi için Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen tören SOLOTÜRK'ün gösterisi ile başladı. Alanı dolduranlar nefes kesen gösteriyi izledi. 

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

İLK FİDAN ERDOĞAN'DAN

İstanbul Fethi'nin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından dikildi. Alanda coşkuyla karşılanan Erdoğan çifti, diktikleri fidanlara can suyu verdi.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un fethinin 569'uncu yılı kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fethin 569’uncu yıldönümünde 560 bin kişinin karşısında olduğunu söyleyerek, “Sizler İstanbul’un inşallah 2023’e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz. Rabbime beni böyle şanlı bir milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum. Rabbime, bana bu fetih nesline hizmet etme şerefi bağışladığı için hamd ediyorum. Rabbime bizleri bugün burada, şu güzel iklimde buluşturduğu için hamd ediyorum. Bugün İstanbul’un fethinin 569’uncu yıldönümü. Ve Cumhur ittifakı olarak bir aradayız. Bu yıl dönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki fethin 600’üncü yılına adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız, yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır. Fetihler işte böyle çağlar üstü olur. Çağlar işte böyle açılır ve böyle kapanır” dedi.

FİDANLARA CAN SUYU

Haberin Devamı

Eşi ile birlikte Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk fidanlarını diken Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra fidanlara can suyu verdi.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti


145 BİN 300 AĞAÇ

Alana İstanbul'un 1453'te fethedilmesini simgeleyen 145 bin 300 ağaç dikilecek.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

TÖREN ALANI DOLDU

Fetih kutlamalarının gerçekleştirilmesi için Atatürk Havalimanı'nda kurulan alan da tamamen doldu. Binlerce İstanbullu İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde yapılan kutlamalara katılmak için Atatürk Havalimanı'na akın etti. Fetih coşkusu, Solotürk uçuş gösterisi, konserler ve mehteran gösterileriyle başladı.

Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tören için Atatürk Havalimanı çevresinde erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

"KOMUTANIMIZI KARŞILAMAK İÇİN GELDİK"

Elinde çiçeklerle törene gelen İbrahim Ertan, "Çiçeklerimiz, çok sevdiğimiz Cumhurbaşkanımızı karşılamak için. Ordu komutanımızı karşılamak için geldik. Niyetimiz bu çiçekleri Cumhurbaşkanı'na vermek" dedi. Kurban Ezin ise "Ben Cumhurbaşkanı ile yanyana namaz da kıldım ama, konuşamadım. Cumhurbaşkanımız 'ağaç dikmek için gelin' dedi. Onunla görüşmek dileğiyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanı, bakanlar, ağaç dikilmesini söylüyorlarsa, biz de gönülden yapmalıyız" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

"BURAYA TEKRAR GELECEĞİM"

Almanya'dan geldiğini dile getiren Mehmet Erdoğan ise "Frankfurt'tan geldim. Atatürk Havalimanı'ndaki törene katılmak için geldim. Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için geldim, fidan dikeceğiz bugün. Bütün dünya görsün, Atatürk Havalimanı fidanlarla donanıyor. Buraya tekrar geleceğim" dedi.

TÖREN İÇİN DEV SAHNE

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda bugün yapılan İstanbul'un fetih kutlamaları için dev bir sahne hazırlandı. Kutlamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşma yapacak. Etkinliğin yapılacağı alana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, ses sistemi ve teknik çalışmalar da tamamlandı.

Esat Kabaklı ve Yücel Arzen'in de konser verdiği kutlamalarda, çevre ve doğa bilinci sağlanması için etkinliklerin yapılacağı çadırlar yerleştirildi. Mehter takımı ve Yeniçerilerin aldığı kutlamalarda, Türk Yıldızları da gösteri uçuşu da gerçekleştirdi. Kutlamaları takip eden gazeteciler için de ayrı bir platform oluşturuldu.

Atatürk Havalimanı’nda büyük heyecan İlk fidanı Erdoğan dikti

FİDAN DİKİM TÖRENİ İÇİN ÖRNEK BAHÇE OLUŞTURULDU

Fetih kutlamalarının ardından fidan dikimi töreninin yapılacağı Millet Bahçesi'nde de örnek bir bahçe oluşturuldu. Fethin yıl dönümünü simgelemek amacıyla alana 569 tane fidan dikildi. Bahçede temsili bisiklet ve yürüyüş alanları ve çardak bulunuyor.

Haberin Devamı

İLK ETABININ 2023 MAYIS'INDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Millet Bahçesi'nde tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak. İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik Çayırı, 28 bin kişi kapasitesiyle büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak. 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte çocuk oyun alanları yapılacak. Buradaki tüm peronlar, hangarlar ve binalar kalacak, restore edilecek ve bu binalarda ulusal ve uluslararası fuarlar ve sergiler düzenlenecek. Gençler için yazılım üretecekleri bilim merkezi oluşturulacak. Olası bir afet durumunda İstanbul’un afet toplanma alanı, deprem toplanma alanı da yine burası olacak. İlk etabın 2023 Mayıs'ında açılması planlanıyor.