Gündem İran'daki Azerbaycan elçiliğine saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

İran'daki Azerbaycan elçiliğine saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

27.01.2023 - 15:56 | Son Güncellenme:

Tahran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı yayınladı.

İrandaki Azerbaycan elçiliğine saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğandan taziye mesajı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı bugün Azerbaycan’ın İran’daki büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiğini ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini iki kişinin yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında saldırganın, saldırıyı Kalaşnikof otomatik silahla düzenlediği ve güvenlik noktasına ateş açtığı belirtildi. Saldırıda güvenlik şefinin hayatını kaybettiği ve iki güvenlik görevlisinin ise saldırıyı engellemeye çalışırken yaralandığı açıklandı. Olayın soruşturulduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Tahran'daki saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Erdoğan paylaşımında, "Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı