Gündem ‘İş’in içinde sanat var’

‘İş’in içinde sanat var’

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2000 yılından bu yana İstanbul’daki önemli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan İş Sanat, yeni sezonu için klasik müzikten şiir dinletilerine uzanan zengin bir program hazırladı.

‘İş’in içinde sanat var’

İstanbul’un 18 yıldan bu yana kültür sanat nabzını tutan İş Sanat hazırladığı kapsamlı programla 8 Kasım’da sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinlik İş Sanat’ta yedi ay boyunca kesintisiz devam edecek.

Haberin Devamı

Yeni sezon programını önceki gece açıklayan İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İş Bankası müzikten plastik sanatlara, müzecilikten arkeolojik çalışmalara pek çok alanda kültürel katkılarını uzun soluklu olarak yürütüyor. Şöylece özetlemek mümkündür diye düşüyorum: İş’in içinde sanat var.”

Sanat yönetmeni Defne Turaç ise bugüne kadar yerli ve yabancı pek çok sanatçıyı ve orkestrayı ağırladıklarını hatırlattı. Yeni sezonunu 8 Kasım’da yenilikçi fikirleriyle kuşağının dikkat çeken orkestra şefleri arasında gösterilen Anu Tali yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İş Sanat’ın ‘Parlayan Yıldızlar’ serisindeki genç viyola sanatçısı Emir Kemancı ve keman sanatçısı Gamze Erengönül’ün vereceği açılış konseri ile başlayacak.

Haberin Devamı

‘İş’in içinde sanat var’

Biletleri, İş Sanat Ana Gişesi’nden ve Biletix üzerinden 8 Ekim’den itibaren satışa çıkacak olan etkinliklerde ayrıca klasik müziğin genç yıldızları arasında yer alan ödüllü Fransız piyanist Lucas Debargue, dünyanın en iyi oda toplulukları arasında gösterilen Basel Oda Orkestrası eşliğinde 20 Kasım’da dinleyicilerin karşısında olacak. 30 Kasım’da ise yorumlarının yanı sıra doğaçlama yeteneğiyle de adından söz ettiren Gabriela Montero’ya, İngiltere’nin ilk profesyonel yaylı orkestrası olan Scottish Ensemble eşlik edecek. Müzik otoriteleri tarafından çağın seçkin kemancılarından kabul edilen Renaud Capuçon, bu sene 30’uncu yılını kutlayan oda orkestrası Wiener Concert-Verein ile 14 Aralık’ta konser verecek. Konserin şefliğini Philippe Morard üstleniyor.

‘Gerçek bir diva’

Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ilk mandolin sanatçısı olan Avi Avital, 9 Ocak’ta vereceği konserde Cappella Gabetta ile sahneye çıkacak. Topluluğun şefliğini ise Andres Gabetta üstlenecek. Washington Post’un “Gerçek bir diva” olarak söz ettiği mezzosoprano Magdalena Kozená İstanbul’da 9 Şubat’ta sahnede olacak. Sanatçıya The Orchestra of the Age of Enlightment eşlik edecek. Bu özel akşamda orkestrayı İtalyan Giovanni Antonini yönetecek.

16 Mart tarihinde ise Shangai Operası’nın daimi konuk sanatçısı ünlü bas bariton Shen-Yang, Franz Schubert’in bestelediği ‘Winterreise Liedleri’ni, Borusan Quartet ile ilk defa İş Sanat’ta seslendirecek. İş Sanat’ta ayrıca 25 Nisan’da Christiana Pluhar ve 9 Mayıs’ta Boston Symphony Chamber Players, Garrik Ohlsson’a eşlik edecek.

Haberin Devamı

‘İş’in içinde sanat var’

Cazdan elektroniğe

İş Sanat’ta caz serisi, İstanbullu müzikseverleri cazın önemli isimleriyle ritmi yüksek bir sezon geçirmeye davet ediyor. Sarah McKenzie, 4 Aralık’ta Grammy Ödüllü Arturo Sandoval ise 27 Şubat’ta sahneye çıkacak. Elektronik müziğin yaratıcı ismi Adriadna Castellanos 25 Ocak’ta müzikseverlerin karşısına çıkacak. Yanı sıra Cirque du Soleil’in baş solisti Francesca Gagnon, gösterinin müziklerini besteleyen Rene Duperé ile 11 Nisan’da sahnede olacak. Geceye Türk yaylı dörtlüsü Semplice Quartet eşlik edecek.