Gündem İshak Alaton için taziye töreni

İshak Alaton için taziye töreni

15.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Neve Şalom Sinagogu’nda önceki gün düzenlenen törenle son yolcumluğuna uğurlanan Alarko Holding’in kurucusu işadamı İshak Alaton’un ailesi dün Ortaköy’deki Etz Ahayim Sinagogu’nda taziyeleri kabul etti.

İshak Alaton için  taziye töreni

Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede geçtiğimiz Pazar günü yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton’nun(89) ailesi dün Etz Ahayim Sinagogu’nda taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Önlem aldılar

Taziyeye gelenleri sinagogda Alaton’un eşi Margarete Olga Alaton, kızı Leyla Alaton ve oğlu Vedat Alaton karşılarken, polis ekipleri de sinagog girişinde güvenlik önlemi aldı. MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto ve Musevi cemaatinin önde gelen isimleri İshak Alaton’un ölümünden dolayı duydukları üzüntüyü aile üyeleriyle paylaşan isimler arasındaydı.

İş, sanat ve siyaset dünyasından birçok isim de taziye için sinagoga geldi. Alaton ailesinin yarın ve haftasonu da 17.30-19.00 saatleri arasında taziyeleri kabul edeceği, İshak Alaton’un dua töreninin ise vefatının 7’inci günü olan 19 Eylül’de yapılacağı öğrenildi.