Gündem ‘Işık Üniversitesi’nin kızları ışık saçtılar’

‘Işık Üniversitesi’nin kızları ışık saçtılar’

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Fevziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, 20’nci mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Volkswagen Arena’da düzenlenen görkemli bir törenle mezun olan bin 387 öğrenci, öğretim üyeleri ve veliler tarafından geleceğe uğurlandı.

‘Işık Üniversitesi’nin kızları ışık saçtılar’

Törene FMV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, Mütevelli Heyeti Başkanı Av. A. Hüsnü Güreli ve heyet üyeleri, üniversite rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, fakülte dekanları, çok sayıda öğretim üyesi, Mezunlar Derneği Başkanı Mahmut Aksöz ile veliler katıldı.

Haberin Devamı

Mezun olan kız öğrenci sayısı ile gurur duyduklarını ifade eden Mütevelli Heyeti Başkanı Av. A. Hüsnü Güreli, “Zira bizleri gerçekten çok gururlandıran bir tabloyla karşılaştık. Bin 387 mezunumuz var. Ön lisans programlarında mezun olan kızlarımızın oranı yüzde 65, erkeklerimizin ise yüzde 35. Lisans programlarından mezun olanların yine yüzde 55i kız öğrencilerimizden oluşuyor, yüzde 45i ise erkek. Gelişen Türkiye Cumhuriyetinde, ilerleyen ekonomimizde çok önemli insanları yine anneler, kızlar, yine kadınlar yetiştirecek. Dolayısıyla bu bizim için çok önemli bir sene oldu” diye konuştu. Diplomalarını alan lisans ve lisansüstü öğrencileri yemin töreninin ardından keplerini havaya fırlatarak öğrencilik hayatlarını coşkulu bir şekilde sonlandırdı.