Gündem İşitme kaybı yaşayınca tümörden haberi oldu

İşitme kaybı yaşayınca tümörden haberi oldu

19.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollanda’nın Zaanstad şehrinde yaşayan Yeşim Özcan evde 5 yaşındaki kızıyla vakit geçirirken bir anda sağ kulağında işitme kaybı oldu.

İşitme kaybı yaşayınca tümörden haberi oldu

MELTEM GÜNAY/İSTANBUL- Kızının bağırmasından dolayı işitme kaybı yaşadığını sanan Yeşim Özcan eşi Arif Özcan ile doktora gitti. İşitme kaybının enfeksiyon kaynaklı olduğunu düşünen doktorlar genç kadına burun spreyi vererek evine gönderdi. Aylarca doktora giden ancak kulağındaki işitme kaybı düzelmeyen Yeşim Özcan’ın teshisi MR sonrası kondu. Beyninde portakal büyüklüğünde tümör olduğu anlaşılan Özcan, Hollanda’da doktorların ‘tümörü almayalım alınırsa felç olursun’ demesi üzerine Türkiye’de tedavi seçeneklerini araştırdı ve Doç. Dr. Zafer Toktaş ile temasa geçti. Toktaş’ın ameliyat ettiği Özcan, Türkiye’de sağlığına kavuştu. 12 saat süren zorlu ameliyat sonrasını Özcan, “Ameliyattan çıkınca ilk olarak kulağımın işitip işitmediğine baktım. Duymaya başlayınca dünyalar benim oldu” diye anlattı.

Haberin Devamı

Yüksek teknoloji kullanıldı

Özcan’ın ameliyatını gerçekleştiren Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Zafer Toktaş “Hayati sinirlerde oluşabilecek fonksiyon kayıplarını önlemek için de nöromonitörizasyon teknolojisinden faydalanıldı. Hastanın hiçbir sinirsel fonksiyon kaybı olmadan tümörden kurtulması hepimizi mutlu etti” diye konuştu.