Gündem Gazzeli 3 yaralı çocuk Türkiye'de! Bakan Koca'dan tahliye açıklaması

Gazzeli 3 yaralı çocuk Türkiye'de! Bakan Koca'dan tahliye açıklaması

23.11.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

Türkiye'den Gazze'ye sağlık koridoru devam ediyor. Gazzeli yaralı 3 çocuğu taşıyan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Ankara'ya indi.

3 çocuğu havalimanında karşılayan Bakan Koca daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

3 yavrumuzun yaş aralığı 2 yaşında bir erkek çocuğumuz, 9 ve 10 yaşında iki de kız çocuğumuz bulunuyor. Erkek çocuğumuzun 4 aydır bir damar tıkanıklığı hastalığı söz konusu. 9 ve 10 yaşındaki yavrularımızdan br tanesinin de yıkım sonrası diz sonrası enfeksiyon ve protez söz konusu olacak. Bir diğer yavruımuz ise özellikle travma sonrası yıkım sonrası kapalı kırıkları ve yanıkları olan ve şarapnel parçaları da olan yavrumuzun tedavisi söz konusu olacak. Yaralı yavrularımız Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınacak.

50 kişilik listeyle ilgili koordinasyon ekibi çalışıyor. 11 kişi ile ilgili refakatçi dahil olmak üzere sorun aşıldı. Diğerlerinin de refakatçi sorunlarıyla ilgili de sorun çözülünce tahliyelerin yarın olmasını bekliyoruz. Şu an listede yoğun bakım şartlarında olan bir hasta yok. Var olan 88 hastamızın 7 hastamız yoğun bakımdaydı, 2 hastamız yoğun bakımdan çıktı. Yoğun bakımda olan hastalarımızın da hiçbir entübe durumda değil.

Haberin Devamı