Gündem İstanbul'a çok yakın! Her yer beyaza büründü

İstanbul'a çok yakın! Her yer beyaza büründü

17.12.2021 - 18:27 | Son Güncellenme:

Kar yağışının etkisini sürdüğü Kartepe'de, ekipler yolu açık tutabilmek için mücadele ediyor. Öte yandan hafta sonu hava durumu tahmin raporu da yayımlandı. Yayımlanan rapora göre yurdun büyük bölümü kar yağışının etkisi altında olacak.

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde beklenen yoğun kar yağışı, 15 Aralık Çarşamba günü etkili olmaya başladı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, 1600 rakımlı Kartepe'yi adeta beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

Kar yağışıyla birlikte Kartepe vatandaşların uğrak yeri olurken, belediye ekipleri ise yollarda ulaşımın aksamaması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kar timleri de çalışmalarına iki gün önce başladı. Kartepe Belediyesinin kar timi 50 personel, 3 tuzlama aracı, 3 kar küreme aracı, 3 grayder, 7 kepçe, 2 looder ve 5 kamyonet ile mesaisine devam ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan ekiplerin kar ile mücadelesi drone ile havadan da görüntülendi.

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için, “Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da pazartesi akşamı Salı ve çarşamba günleri önceleri karla karışık yağmur sonra kar yağışı olasılığı artıyor. Salı gecesi sıcaklık 1 C ye çarşamba gündüz 3-4 C ye düşebilir” şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul için kar yağışı uyarısı da AKOM'dan yapıldı. AKOM'dan yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava, bu akşam saatlerinden itibaren bölgemiz üzerinden etkisini artırması, pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca pazar ve pazartesi günleri mola vermesi beklenen yağışların, salı sabah erken saatlerden itibaren tekrar etkili olacağı, çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde aralıklı kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Soğuk hava ve muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması önemlidir.

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

AĞRI'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Sis ve kar yağışının etkili olduğu Ağrı’da vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kış mevsiminin en belirgin hissedildiği illerin başında gelen Ağrı’da, soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Yağışla birlikte yeniden beyaz örtüye bürünen kentte, ağaçlar ve araçlar karla kaplandı. Yağışın yanı sıra etkili olan sis nedeniyle nedeniyle Ağrı-Erzurum kara yolundaki sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Haberin Devamı

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

İstanbula çok yakın Her yer beyaza büründü

HAFTA SONU HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU YAYIMLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir’in güneybatısı, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR: Doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden, diğer kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40 - 70 km / saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir’in güneybatısı, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40 - 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı


MARMARA
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE 2°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 1°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ 4°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 1°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

DENİZLİ 2°C, 8°C
Çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlı

İZMİR 8°C, 12°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı

MUĞLA 0°C, 6°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 9°C, 14°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANTALYA 9°C, 14°C
Çok bulutlu sağanak yağışlı

HATAY 7°C, 11°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 0°C, 5°C
Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -1°C, 3°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ESKİŞEHİR -1°C, 2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

KONYA -1°C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

YOZGAT -2°C, 1°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi, Düzce, Zonguldak ve Bartın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m²), iç kesimlerinde (500 metre üzeri rakımlı yerlerde) yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor.

BOLU -1°C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DÜZCE 4°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KASTAMONU -1°C, 2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

ZONGULDAK 4°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ÇORUM 0°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 1°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

TRABZON 9°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmurlu yükseklerinin kar yağışı şeklinde görülmesi, Bingöl, Muş, Bitlis kuvvetli yağmur, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ELAZIĞ 2°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM -4°C, 2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

KARS -7°C, 1°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

VAN -1°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 3°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 5°C, 7°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri (900 metre ve üzeri) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı

ŞANLIURFA 6°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı