Gündem İstanbul'da Büyük Filistin Mitingi başladı

İstanbul'da Büyük Filistin Mitingi başladı

28.10.2023 - 15:29 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı "Büyük Filistin Mitingi" başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek olan Büyük Filistin Mitingi için vatandaşlar alana gelmeye başladı. 

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleşecek olan Büyük Filistin Mitingi için hazırlıklar tamamlandı. Miting için giriş ve çıkış noktaları ile havalimanı çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Alana girişte vatandaşların üst ve çantaları arandı. Türk bayrağı, Filistin bayrağı ve pankartlarla vatandaşların alana geldiği görüldü. Bazı vatandaşlar da alanda namaz kıldı. 

FİLİSTİN TABİİ Kİ YALNIZ DEĞİLDİR BÜTÜN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

Mitinge gelen Elif Şahin, Filistin tabii ki yalnız değildir. Bütün acılarını paylaşıyoruz. Ama ben şunu demek istiyorum. O Arap ülkeleri utansın biraz. Gerçekten utansınlar. O çocuklar ölürken çok içimiz yanıyor ne kadar duyarsızlar. Acılarını paylaşıyoruz, onların yarası bizim yaramız. Tabii ki özgür Filistin olsun, destekliyoruz seviyoruz onları dedi. 

Haberin Devamı

ONLARIN HEPSİ BİZİM EVLADIMIZ

Erenköy'den gelen Hilal Bölükbaşı,"İnsanlığa çağrı bu. Bizim çocuklarımız da olabilirdi. İnsan empati kurabilirse evinde durmaz. Bana göre herkes çıksın gelsin" dedi.

Büyük Filistin Mitingi için Yeşilköy'e gelen Ahmet Keskin de, "Kurtköy'den geliyorum, kendimi çok iyi hissediyorum. Filistin'e destek olmak için geldik. Onların hepsi bizim evladımız, benim de evladım yanımda. Onlar öldükten sonra kendi evladım gibi hissediyorum. Canımız acıyor. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor keşke daha fazla bir şey gelseydi, daha fazla destek verseydik. Tek desteğimiz miting" şeklinde konuştu. 

Babasıyla birlikte gelen 14 yaşındaki Yusuf Keskin de, "Filistin için geldik, reis çağırdı diye geldik. İsrail'in yaptıkları gerçekten üzücü. Oradakiler için üzülüyorum" diye konuştu.

Ercan Tekin ise, "İnşallah gideceğiz ve Filistin'e tüm Müslüman alemine destek vereceğiz. Rahmetli Erbakan 40 sene Siyonizm'i anlattı, amaçlarını, hedeflerini anlattı. İnşallah daha fazla şuur kazanıp İsrail'e karşı gerek İsrail mallarını almayarak elimizden geleni yapacağız. Hükümet de elinden geleni yapıyor. Bu savaş inşallah bitecek. Cumhurbaşkanımın böyle bir miting yapmasından çok gururluyum" ifadelerini kullandı.