Gündem İtfaiye Numarası Kaçtır? 110 Acil İtfaiye Numarası Değişti Mi?

İtfaiye Numarası Kaçtır? 110 Acil İtfaiye Numarası Değişti Mi?

07.06.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Dünyanın her yerinde ülkelerin acil durumda aranacak acil çağrı merkezi numaraları bulunmaktadır. Yangın, kaza, hastalık ve benzer durumlarda insanların bu çağrı numaralarını arayarak yardım talep etmeleri olanaklıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

İtfaiye Numarası Kaçtır 110 Acil İtfaiye Numarası Değişti Mi

 110 telefon numarası da Türkiye'de var olan böyle bir Acil Çağrı Merkezi telefon numarasıdır. Bu telefon numarası aranarak acil hallerde yardım talep edilebilir.

Haberin Devamı

 İtfaiye Numarası Kaçtır?

 Son güncellemeye kadar acil hallerde itfaiye 110 numaralı telefondan aranmaktaydı. 110 acil çağrı numarası itfaiyeden yardım istemek için aranırdı.

 110 Acil İtfaiye Numarası Değişti mi?

 Türkiye'de farklı acil yardım çağrıları bulunmaktaydı. AFAD için ayrı, sağlık için ayrı, Jandarma için farklı gibi yaklaşık 7 kurumun farklı farklı çağrı numaraları vardı. İçişleri Bakanlığı yaptığı son çalışma ile bu hizmetleri tek bir çağrı numarası üzerinden erişilmesini mümkün kılmıştır.

 Nitekim bu güncelleme neticesinde artık sadece 112 Acil Yardım Çağrı merkezi aranarak, itfaiye, ambulans, jandarma, emniyet ve gerekli tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine intikali mümkün hale gelmiştir. Kolaylıkla akılda kalan 112 çağrı numarası sayesinde amaç hızlı, etkin ve en kısa sürede olay yerine intikaldir.