Gündem İYİ Parti’de adaylar kılıçları çekti

İYİ Parti’de adaylar kılıçları çekti

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin üç genel başkan adayı Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz; Cumhur İttifakı ortaklarının, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görevi bırakmaması yönündeki görüşlerinin kulislere yansımasının ardından gündeme gelen “olağanüstü kurultayı iptal ettirme girişimlerine” tepki gösterdi.

İYİ Parti’de adaylar kılıçları çekti

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- Aydın, “Olağanüstü kurultayı iptal ettirme girişimleri kabul edilemez” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Kararının sonuna kadar arkasında durması için Akşener’e açık çağrıda bulunuyorum. Kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacak; Akşener’in de duruşuna, itibarına ve siyasi kariyerine büyük zarar verecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Çekin elinizi partimizden” diyen Akalın da, “Artık ok yaydan çıkmış, adaylıklar ilan edilmiştir. Bu saatten sonra yapılacak erteleme demokratik geleneklere uymayacağı gibi, toplum gözünde partimizin saygınlığını da yok edecektir” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Kodaz ise tepkisini, “Şu hale bakınız; ne kadar İYİ Parti Baş Rakibi Parti ve siyasetçi varsa hepsi Akşener’e gitmemesi için ağıt yakıyor!” ifadesi ile ortaya koydu.