Gündem ‘İzleme’ bilmecesi sürüyor

‘İzleme’ bilmecesi sürüyor

20.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajını almak için İmralı’ya giden HDP heyetinin, İzleme Heyeti’nde oluşacak isimlerle birlikte adadan döndükleri iddiası, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

‘İzleme’ bilmecesi sürüyor

6, 7 ya da 8 kişiden oluşması öngörülen İzleme Heyeti’nde Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan isimlerden Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan, Can Paker ve Ahmet Taşgetiren’in bulunduğu iddia edildi. Aynı saatlerde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede isim listesinin değerlendirildiği öne sürüldü.
‘Resmi bildirim ulaşmadı’
Akşam Ak Parti Genel Merkezi’ne yeniden giden Akdoğan, “Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin” demekle yetindi. Yaklaşık 2 saat Ak Parti Genel Merkezi’nde kalan Akdoğan, çıkışta gazetecilerin, izleme heyetiyle ilgili sorusunu yanıtladı. Akdoğan, “Belirlenmiş ve kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin” ifadesini kullandı. Heyette yer alacaklar arasında geçen isimler ise Milliyet’e “Bize resmi bir bildirim ulaşmadı. Değerlendirme bulunmak doğru olmaz” dedi. İmralı’da bundan sonra gerçekleşecek görüşmede İzleme Heyeti’nin yer almasının beklendiği ifade ediliyor. Öcalan’ın iki sayfadan oluşan Nevruz mesajının ise Diyarbakır’da Türkçe ve Kürtçe okunacağı öğrenildi. Türkçe mesajı İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe mesajı ise Grup Başkanvekili Pervin Buldan kamuoyuna duyuracak.