Gündem Jandarma’da tasfiye

Jandarma’da tasfiye

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jandarma Genel Komutanlığı’nda bazı general ve albayların emekliliğe sevk edilmeleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre iki korgeneral, bir tuğgeneral ve 19 albay Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın imzalarını taşıyan üçlü kararname ile emekli edildi.

Jandarma’da tasfiye

Orgeneral Arif Çetin’in Jandarma Genel Komutanlığı’na atanması üzerine daha kıdemli olduğu için buna tepki göstererek emekliliğini isteyen Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan da emekliye sevk edilenler arasında yer aldı.
Kalkan’ın darbeyi önlediğine ilişkin ifadeler, darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı MEBS, Lojistik ve Jandarma Komando Özel Asayiş komutanlıklarındaki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianamede yer almıştı. Ancak daha sonra Kalkan’ın darbeye karşı inisiyatif almamakla eleştirildiği iddia edilmişti. Aynı kararname ile daha önce Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Korgeneral Ali Lapanta ve Tuğgeneral Veli Turan da 1 Ekim itibarıyla emekliliğe sevk edildi.

Haberin Devamı

19 albay emekli edildi

Jandarma Kurmay albaylar Güven Şağban, Kahraman Dikmen ve Taner Büyükgöz, Jandarma albaylar Osman Topbaş, Mustafa Çelik, Özcan Kaplan, Hüseyin Kanat, Zafer Durukan, Hüseyin Şimşek, Mustafa Kemal Timuroğlu, Fatih Üstündağ, Uğur Pamukçu, Levent Çinko, Eyüp Aktaş, Hakan Demirörs, Tümay Özgür ve Erol Egesoy, Jandarma Pilot Albay Tuncay Köse ile Jandarma Maliye Albay Yıldıray Dinç’in de 1 Ekim itibarıyla emekliliğe sevki kararlaştırıldı.

Söz konusu karar, olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 694 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu’nun 13’üncü maddesine göre alındı.