Gündem Jarmusch, Jodorowskyve Farhadi filmekimi’nde

Jarmusch, Jodorowskyve Farhadi filmekimi’nde

21.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl İstanbul sınırlarını aşarak altı şehirde daha sinemaseverlere ulaşan filmekimi, bu yıl Bursa, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon, Ankara ve Batman’da düzenlenecek.

Jarmusch, Jodorowskyve Farhadi filmekimi’nde

İstanbul dışındaki kentlerde, 12. filmekimi programındaki filmlerin yanı sıra 32. İstanbul Film Festivali’nden bir seçki de gösterilecek.
Berlin Film Festivali’nin yarışmasının en parlak filmi olmasına rağmen Altın Ayı’yı kazanamayan ancak ünü festivalden sonra hızla yayılan ‘Gloria’ filmekimi’nde gösteriliyor. ‘Bir Ayrılık’la yıldız yönetmenlerden birine dönüşen İranlı Asghar Farhadi yeni filmi ‘Le Passe’la Cannes’da Altın Palmiye için yarıştı, şimdi de filmekimi’nde gösterilecek.
Bağımsız sinemacı Jim Jarmusch, kültleşme olasılığı çok yüksek bir film olan yeni yapımı “Only Lovers Left Alive”la filmekimi’nin dikkat çekici filmlerinden birini sunuyor. Prömiyerini Cannes’da Altın Palmiye adayı olarak yapan filmde Tilda Swinton ve Tom Hiddleston’ın canlandırdığı vampir aşıklar, kültürel tartışmalara giriyor ve varoluşsal bunalımlarla boğuşuyor.
Sinema severlere kendisini özleten Alejandro Jodorowsky imzalı ‘The Dance of Reality’ de filmekimi’nde...

Biletler 21 Eylül’de
filmekimi biletleri, İstanbul için 21 Eylül saat 10.30’dan itibaren Biletix gişelerinden ve Atlas ile Beyoğlu sinemaları gişelerinden satışa sunulacak.filmekimi’nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) sadece 5 TL. Haftaiçi 19.00-21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL.