Gündem Johannesburg' un Özellikleri ve merak edilenler

Johannesburg' un Özellikleri ve merak edilenler

02.05.2018 - 18:23 | Son Güncellenme:

Afrika çeşitliliği ve gizemiyle her zaman merak uyandıran bir kıtadır. Bu kıtada merak edilen kentlerden biri de Johannesburg’tur. Kent çeşitliliği ve etnik yapısıyla sizi de şaşırtacak güzelliklere sahiptir. İşte merak ettikleriniz.

Johannesburg un Özellikleri ve merak edilenler

Johannesburg hakkında

Haberin Devamı

Johannesburg’a bir diğer deyişle Altın Kent’e giderseniz Afrika kıtasının bambaşka bir yüzünü görmüş olursunuz. Kent diğer Afrika kentlerine göre son derece modern ve pahalı yaşam standartlarına sahiptir. Johannesburg; Vali ve Limpopo Irmakları’nın arasında yaylayı andıran tepelerin güneydeki yamaçlarında kurulmuştur. 508.69 km2 yüzölçümüne sahip bu kentte yaklaşık 4,5 milyon insanın yaşamaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en kalabalık şehri olmasının yanı sıra Afrika kıtasının Kahire ve Lagos’tan sonraki en kalabalık üçüncü kentidir. Aynı zamanda Johannesburg dünyanın en büyük 50 metropolünden birisidir.

Johannesburg' un Tarihi

Johannesburg’a yerleşen ilk kabile Buşmanlar’dır. 13. yüzyıl itibariyle de yine köken olarak Afrikalı olan Bantular Afrika'nın merkezinden güneyine doğru göç etmeye başlamış ve Johannesburg şehrine gelip yerleşmişlerdir. 18. yüzyılın sonlarına kadar yerliler bakırcılık, hayvancılık ve tarım sayesinde geçimlerini sürdürmüşlerdir. 1884 yılında ise şehirde bulunan altın ve elmas madenlerinden dolayı, Johannesburg 1986 yılında bir altın madeni kasabası olarak yeniden inşa edilmiştir. Ayrıca bu kent dokuz ayrı bölgeye ayrılan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gauteng bölgesinin de başkentliğini yapmaktadır.

Haberin Devamı

Johannesburg' ta Ekonomi

Johannesburg ekonomisi altın ve gümüş ticaretinin yoğun işleyişine sahip bir kent olma özelliği taşımaktadır. Bu kentteki Witwatersrand isimli sıradağlar oldukça yoğun altın ve gümüş yataklarına sahiptir. Şehrin nüfusun %90’lık kesimini Afro-Amerikan insanlar oluşturmaktadır.

Johannesburg' ta Turizm

Şehir turistik açıdan da oldukça ilgi çekicidir. Bunun temel sebeplerinde birisi şehirdeki yaşam koşullarıdır. Johannesburg turistlere Afrika standartlarının epeyce üzerinde bir yaşam standartı vaat etmektedir. Ayrıca uluslararası bir havalimanına sahip olan kentte Afrika Müzesi, Johannesburg Hayvanat Bahçesi, Botanik parkı gibi görülmesi gereken çok fazla mekan mevcuttur. Tabii ki şehrin turist çeken yönlerinden birisi de Soweto turlarıdır. Her yıl binlerce insan ünlü Soweto' yu görmek için şehre akın etmektedir. Şehir, yeşilliği ve temizliği ile de dikkat çekmektedir. Ancak şehirde suç oranı oldukça yüksek olması şehre gelen turisleri bir hayli tedirgin etmektedir.