Gündem KABİNE TOPLANTISI KARARLARI ne olacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI ne olacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında

12.04.2022 - 19:43 | Son Güncellenme:

Kabine Toplantısı son buldu. Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısında iç ve dış gelişmeler kapsamlı olarak ele alındı. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, hangi konular görüşülecek?

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI ne olacak Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarında

Kabine Toplantısı için kritik gün. Emekli bayram ikramiyesinin Kabine Toplantısının ardından netleşmesi bekleniyordu. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine toplantııs 12 Nisan günü gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 19:00 sıralarında açıklamalar yaptı. Ukrayna- Rusya savaşına değinen Erdoğan, ekonomiye dair de dikkat çeken detaylar paylaştı.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

İSTİHDAM

İşbaşı eğitim programı kapsamında, mevcut çalışanlarının üzerine alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerini ve destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak.

2B arazilerinin satışıyla ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık. 2020 yılı başından itibaren 3 yıl süreyle hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanı getiriyoruz

Haberin Devamı

Hazine arazileri üzerindeki tarımsal faaliyetlerin devam etmesi aldığımız kararları hayırlı olmasını diliyorum.

Terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek fiyatlardaki yükselişin belini de aynı şekilde yine biz kıracağız. Kuru nasıl kontrol aldıysak, enflasyonun da üstesinden yine biz geleceğiz. Bu imtihanı da başarı ile atlatacağımıza inanıyorum.

LOJİSTİK

Ülkemizin ulaştırma alanında son 20 yılda attığımız adımlar çok önemli. Türkiye geniş bir coğrafyanın lojistik süper gücü olma yolunda ilerlemektedir. Temel önceliğimiz ekonomimizin üretim gücünü desteklemek olmuştur. Akıllı yolların inşası bu uygulamalardan biridir. Veriye dayalı topluma kulak veren bir sistemle hazırladık. Demiryolu yatırımlarımız ön plana çıkmıştır. Yıllarca kaderine terk edilmiş demiryollarımızı önemli ölçüde canlandırmıştık. Demiryolu yatırımlarımız artık ön plana çıkmıştır. Demiryolu yolcu sayımız 2035 yılında 145 milyona ulaşacak.

Kesintisiz ve konforlu bir ulaşım teshih edeceğiz. Yolcu ve yük taşımacılığı karayolu kullanımının azaltılması karbon emisyonunun azaltılmasında ciddi katkı verecek. Hedefimiz 2053'te bölünmüş yol ağımızı 38 bin km'ye yükseltmektir. Kanal İstanbul projesi kritik ehemmiyete sahiptir. Bayram sonrası Rize-Artvin havalimanının da açılışını yapacağız. Önümüzdeki yıllarda havalimanı sayısı 61'e yükselecek. Havayolu yolcusu sayısı 2053 yılında 344 milyona çıkacak.

Haberin Devamı

Ülkemizin dört bir yanını fiber ağlarla öreceğiz. Ülkemizin dünyanın gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almasıdır.  2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşaasına artık kimse mani olamayacaktır. Türkiye'ye çağ atlatmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Dengesiz fiyat artışları refah seviyelerinin bir parça gerilemesine sebep olabilir ama arkasından gelecek güzel günler bu sıkıntılara değecek. Fabrikların tam kapasite çalıştığı Türkiye gerçeğini kimse gözlerden kaçıramaz. İstihdamı sürekli artırmamızın kıymetini yıllarca işsiz kalanlar bilir.