Gündem KADEM ‘6284’e dikkat çekecek

KADEM ‘6284’e dikkat çekecek

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), her yıl “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında kadına yönelik şiddete karşı farkındalık amaçlı kampanyalar düzenliyor. KADEM bu yıl “6284 Sayılı Kanunla Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek” mesajını veriyor.

KADEM ‘6284’e dikkat çekecek

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Yeni kampanyanın detayları dün KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Kampanyada, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında toplumsal bilinçlenme hedefleniyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak bir kamu spotu da hazırlandı.

Haberin Devamı

‘En önemli kazanım’

Kampanya tanıtım toplantısında konuşan KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu “Ne yazık ki şiddet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların en büyük sorunu. Ancak ülkemizde son yıllarda kadına şiddet konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Kadınlar bu süreçte önemli hukuki kazanımlar elde etti. Ve bu kazanımların en önemlisi 6284 sayılı Kanun. Bu kanunun amacı şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların ve aile bireylerinin korunması. Ancak bu kanunun diğer kanunlardan önemli bir farkı var. O da acil ve hızlı adımlar atılmasını ve tedbirlerin gecikmeden alınmasını mümkün kılıyor. Yani mağdur sadece fiziksel şiddete uğradığında değil, tehdit edildiğinde dahi kanunun koruyuculuğundan yararlanabiliyor. Hazırladığımız kamu spotuyla da kanundaki kazanımlara odaklandık” dedi.