Gündem Kadınlar çalışmasın demişti ama...

Kadınlar çalışmasın demişti ama...

23.12.2014 - 10:28 | Son Güncellenme:

Kadınların çalışmaması gerektiği üzere konuşmaları nedeniyle tepki toplayan Ömer Tuğrul İnançer’in kızının bir GSM şirketinin kurumsal iletişim direktörlüğüne atandığı öğrenildi.

Kadınlar çalışmasın demişti ama...

Ramazan ayında TRT’de çıktığı programda “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” diyen ve geçtiğimiz haftada Habertürk’e verdiği röportajda “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor” açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Ömer Tuğrul İnançer’in kızının bir GSM şirketinin İletişim Direktörü olduğu iddia edildi.
hurileti.com sitesinin haberine göre, bu sözleri ile kadının çalışma hayatı içerisinde olmaması gerektiğini belirten Ömer Tuğrul İnançer’in kızı ise 3 Kasım itibariyle bir GSM şirketinin Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölüm mezunu olan E.İ.L. yüksek lisansını, yine aynı üniversitenin Halkla ilişkiler Bölümü’nde tamamladı. E.İ.L. bu görevden önce, başka bir firma bünyesinde finans, bankacılık, GSM, hızlı tüketim ürünleri, eğitim, enerji, ilaç gibi farklı sektörlerden şirketlerin medya direktörlüğü görevini yürüttü. E.İ.L, yeni görevi kapsamında; kurumsal iletişim stratejilerinin belirlenmesi, kurumsal sorumluluk projelerinin yürütülmesi, sponsorluklar gibi alanlardan sorumlu.

NE DEMİŞTİ?

İnançer’in tepki gören sözleri şöyle;

İnançer, Evlilik kurumunun bugünkü empoze edilen, “Ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum” “kadının ekonomik hürriyeti” gibi aldatmacalardan vazgeçilmesi lazımdır. İstatistikle meşgul olanlar boşanmaların kimler arasında olduğunu bir istatistiki anket yapıversinler.

Haberin Devamı

Çalışan kadından bahsediyorum. “Ben kocama muhtaç değilim” diye evvela ailesinin dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor.
Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.