Gündem Kafe ve restoranlar açılıyor mu? Son dakika: Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?

Kafe ve restoranlar açılıyor mu? Son dakika: Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?

21.02.2021 - 14:01 | Son Güncellenme:

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafe, lokanta ve restoranlar ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Normalleşme adımlarının atılacağı günler beklenirken kafe ve restoranların akıbeti ile ilgili çalışmalar da planlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen işletme sahipleri için ne gibi çalışmalar yapılacak? Kafe ve restoranların açılışı gündemde mi? İşte kafe, lokanta ve restoranlar ile ilgili son dakika gelişmeleri.

Kafe ve restoranlar açılıyor mu Son dakika: Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak

Kafeler ve restoranlar açılacak mı? Koronavirüs salgını nedeniyle gel-al ve paket servis hizmeti veren kafeler ve restoranlar için normalleşme adımları atılacak mı merak konusu. Kabine toplantısında normalleşme için Mart ayı işaret edilirken, kafelerin açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Mart ayı itibariyle normalleşme adımları atılırsa ne gibi gelişmeler yaşanacak?

Haberin Devamı

KAFELER VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantılarda, zorda olan kafe ve restoranların mart ayından itibaren açılmasıyla ilgili çok sayıda öneri konuşuluyor. Bu işletmelerin kapalı mekânlarında 45 dakikadan fazla oturulmaması, kapasitenin yüzde 30 ile sınırlı tutulması önerilerin başında geliyor.

Ayrıca restoranlarda alınacak önlemlerle ilgili olarak Türk Standartları Enstitüsü maddeleri sıraladı.

- Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak. Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek. Kapasiteyi aşaması durumunda müşteri içeri alınmayacak.

- Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak. Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak. Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.

Haberin Devamı

- Her masada hijyen ürünleri olacak. Masalar her müşteriden sonra temizlenecek. Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

- Salgında zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti yapan işletmelere destek verilecek. Ciroların tespitinde 2019 ve 2020 yıllarındaki KDV beyannameleri esas alınacak. Destekten, 2019 cirosu 3 milyon liranın altında olan, 2020`de cirosu yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmeler yararlanabilecek.