Gündem AFAD duyurdu! Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe depremler

AFAD duyurdu! Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe depremler

28.02.2023 - 20:15 | Son Güncellenme:

AFAD, Kahramanmaraş'ta 4,5 ve 4,1 büyüklğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu. Öte yandan Kayseri'de de peş peşe depremler meydana geldi.

AFAD duyurdu Kahramanmaraş ve Kayseride peş peşe depremler

6 Şubat’ta, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yıkıcı 2 büyük depremin meydana geldiği Kahramanmaraş’ta bugün saat 17.39’da 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Onikişubat ilçesi olarak saptadığı deprem, yerin 9.88 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Hafif hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.  Aynı bölgede saat 17.49'da 4,1'lik bir deprem daha meydana geldi.

Haberin Devamı

"ARTÇILAR 1 SENE BOYUNCA DEVAM EDEBİLİR"

CNN TÜRK deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  'Ağır hasarlı binalar var. Bunlar bir deprem olmadan bile yıkılabilir. Ki böyle depremlerde yıkılabilir uzak durmak gerekiyor. En az 1 yıl devam edecek artçı sarsıntılar. Arada yükselebilir ancak giderek azalacak. Büyüklük 6'ya kadar çıkabilir. Eninde sonunda rahatlayacak biraz sabır. Deprem bölgesinin dışında bile deprem haberleri bir deprem ülkesi olduğu için bizi şaşırtmaz. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Bunu bir paranoyaya çevirmemek gerekiyor. Beş ayda olması gereken deprem sayısı 20 günde yaşandı. Bunlar beklenebilecek şeyler.

AFAD duyurdu Kahramanmaraş ve Kayseride peş peşe depremler

KAYSERİ'DE DEPREM

AFAD'dan alınan bilgiye göre merkez üssü Kayseri'nin İncesu ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte meydana gelen depremde ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yaşanmadı.

Haberin Devamı

BİR DEPREM DAHA

Kayseri'nin İncesu ilçesinde 18.16'da meydana gelen depremin ardından yine merkez üssü İncesu ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından ilk bilgilere göre olumsuz bir ihbarın olmadığı öğrenilirken, AFAD ekipleri saha çalışmasını sürdürüyor.