Gündem Kar ne zaman yağacak? İşte 17 Mart hava durumu

Kar ne zaman yağacak? İşte 17 Mart hava durumu

16.03.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava sıcaklıklarıyla ilgili uyarı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'de hava sıcaklığı 2-4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. İşte kar yağışının beklendiği bölgeler...

Kar ne zaman yağacak İşte 17 Mart hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ile ilgili yeni bir uyarı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıklar düşecek. İşte hava durumu ile ilgili son detaylar...

Haberin Devamı

Meteorojiden son dakika hava sıcaklığı uyarısı

Bahar havasının yaşandığı son haftalarda Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili uyarı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar beklendiği belirlendi.

Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar yağışı görülecek. Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.


DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NE KAR UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, yurdun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.Yağışlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların muş, Bitlis, Hakkari çevreleriyle Şırnak'ın doğu ve Van'ın gu¨ney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Uyarıda başta ulaşım olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması istendi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hafta başından itibaren çok bulutlu ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul’da bugün en düşük sıcaklık 4 derece, en yüksek sıcaklık ise 11 derece olacak. Hafif yağışın olması beklenen İstanbul’da ilerleyen günlerde sıcaklıkların artacağı ön görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafındna yapılan hava durumu tahminine göre yarın İstanbul’da az bulutlu bir hava hakim olacak. En düşük sıcaklığın 4 derece, en yüksek sıcaklığın ise 11 derece olacağı İstanbul’da yağışın hafta sonuna kadar şehri terk etmesi bekleniyor. Cuma gününden itibaren sıcaklıkların artacağı ön görülen İstanbul’da hava sıcaklığı 11 – 14 derece arasında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif karla karışık yağmurlu, zamanla hafif yağmurlu 7
İstanbul: Çok bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu 11
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 14
Adana: Parçalı çok bulutlu 19
Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı 17
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7
Trabzon: Çok bulutlu ve zamanla aralıklı yağmurlu 7
Erzurum: Parçalı bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 14