Gündem ‘Kara Gücü’ne hava kalkanı

‘Kara Gücü’ne hava kalkanı

06.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlikler ile kritik tesisler; savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçlarının yanı sıra seyir füzelerine karşı Hisar - 0 hava savunma sistemi ile korunuyor.

‘Kara Gücü’ne hava kalkanı

AYDIN HASAN / Ankara - Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın hava gücü de, helikopterlerin yanı sıra mini akıllı mühimmat kullanan SİHA’lar ile daha fazla arttı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara gücü, savunma sanayiinin geliştirdiği yerli ve milli üretim sistemlerin yeni versiyonlarıyla güçleniyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na yeni alınacak Hisar - O Hava Savunma Füzesi, Mini Akıllı Mühimmat ve Elektronik Taarruz Sistemi MİLKAR’ın muayene ve kabul testleri tamamlandı. Hisar - 0 envantere ilk kez 2021 Aralık ayında, MİLKAR da 2020’deki Bahar Kalkanı Harekatı sırasında girmişti. Hisar savunma sistemi; askerî üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı kullanılmak için geliştirildi. Bu füze ailesi içinde yer alan Hisar A, alçak irtifa; Hisar - O ise orta irtifa füzesi olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

SİHA gücü

Kara gücü için SİHA’larda kullanılacak mini akıllı mühimmat da tedarik edildi. Hafif olan mihimmatlar, ağırlıklı olarak TB2 gibi SİHA’larda kullanılıyor. MİLKAR ise kara birliklerine elektronik taarruz gücü kazandırdı. Aselsan tarafından geliştirilen milli karıştırıcı sistem, düşmanın muhabere sistemlerine elektronik taarruzda bulunma kabiliyetine sahip.