Gündem Karakolda polis dayağı iddiasında ikinci perde

Karakolda polis dayağı iddiasında ikinci perde

02.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de gözaltına alınan Fevziye Cengiz’in karakolda dövülmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Son görüntülerde elleri arkadan kelepçelenen Cengiz’in polislerle tartışması yer alıyor...

Karakolda polis dayağı iddiasında ikinci perde

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iki polis memurunun kimliği olmadığı için gözaltına aldıkları Fevziye Cengiz’i, karakolda dövmeleriyle ilgili yeni götüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Cengiz’in karakoldaki dayak olayından önce, polislerle tartışma anları, dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklemesi ve iki polisin ona karşı elleriyle tehditlerini sürdürmesi de görüntülerde yer aldı.
Elleri kelepçeli dövüldü
Karabağlar’da müzikhollere yönelik olarak 17 Temmuz 2011 tarihinde denetim yapan polis ekipleri, ’kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu’ gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz’i, aynı müzikholdeki diğer kişilerle birlikte karakola götürdü. Cengiz, burada tartıştığı polis memurları H.Y. ve B.S. tarafından, karakolda ifade işlemlerinin yapıldığı odada elleri kelepçeli olmasına rağmen dövüldü.
Polislerden şikayetci olan Cengiz’in dayak yediği anların, karakoldaki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla da dayak olayı günlerce kamuoyunda tartışma konusu haline geldi. Bunun sonrasında da hem Cengiz, hem polisler hakkında dava açıldı.
Kocası dışarda bekliyordu
İki polis memurunun, Cengiz’i karakolda dövdüğü görüntülerin ardından bu kez karakolda aynı olayla ilgili diğer görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Cengiz’in karakolda, dayak olayından önce, kendisini döven polis memurlarıyla tartışma anları ile yine dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklediği anların görüntüleri yer aldı. Görüntülere göre, müzikhollere yapılan denetimler sonrasında çeşitli gerekçelerle gözaltına alınan kadınlarla birlikte Cengiz’in karakola getirildiği görüldü. Ardından Cengiz’in sık sık kendisine el hareketleriyle tehditler savuran ve sonrasında da kendisini döven polis memurlarıyla tartıştığı da yine görüntülerde yer aldı.
Bu arada, eşi Fevziye Cengiz’in karakol içinde dayak yediğinden habersiz olan kocası Mehmet Murat Cengiz’in, dışarıda beklediği anların da kameralarca kaydedildiği belirlendi.